Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
28
Maj 13

Kantstött identitet och målvaktshandskar

Har fortfarande svårt att smälta 1-1 resultatet i gårdagens Korpen. Vi hade ingen målvakt och som spelande ägare tog jag mitt ansvar och ställde mig mellan stolparna för Mycket Gutt FF. Detta enbart eftersom det visade sig att Nisse hade med sig Petter Wastås gamla målvaktshandskar. Själv har jag aldrig någonsin stått i mål, skott och konflikträdd som jag är. Vi fick en straff i slutet. Som jag brände, en situation som sammanfattade mitt liv just nu ganska bra. Självförtroendet är inte direkt stolpe-stolpe-in om man säger så.

På tal om Wastå och gamla målvaktshandskar, med stor risk för att bli alltför nostalgisk så tänker jag tillbaka på Fredriksskanstiden. När A-laget var så nära och tillgängliga och inte alls hade samma stjärnstatus som idag. Då hängde man utanför omklädningsrummet som en äggsjuk höna efter deras träningar för att tigga till sig just, gamla slitna målvaktshandskar. Sönderspottade, trasiga och illaluktande, det finaste man då kunde få.

Jag följer som många andra Rydström på både sociala och på hans blogg, den senaste tiden har det blivit mer och mer nostalgi. Gamla bilder, frisyrer och texter om matcher från förr. Utan att vara allt för dramatisk tror jag att man som människa fungerar så vid förändringar i livet. Man backar helt enkelt tillbaka bandet  för att stärka sin för tillfället något kantstötta identitet. Många tycker säkert att petningen av Rydström är korrekt, och så är kanske fallet, vad vet jag, men man glömmer lätt bort att det finns en människa bakom förändringen. Petningen som har lett till att det pratas om en fotbollskarriär som sakta men säkert lider mot sitt slut. Fan, det kan ändå inte vara lätt, hur gammal, ung eller rutinerad man är. Bara en sån sak som att idag på u21-matchen var han 15år äldre än den näst äldsta på planen.

Efter regn kommer solsken, som han säger, Roland, i Torsk på Tallinn. Nog är det så. Det glädjer mig i alla fall att det rullar på som vanligt på Kallskänken med beställningar och luncher, någon är det väl säkert som strejkar men dom kommer väl förhoppningsvis tillbaka. Annars hade det varit betydligt tyngre. Titi är i alla fall lika glad som vanligt, hon ska till och med  ha semester nästa vecka. Vi frågade om hon skulle åka någonstans? Hon svarade ja, till Rådmansgatan 8. Där bor nämligen min kollega Richard.

 

 

 

 

 

 

 

Be Sociable, Share!

6 kommentarer

  1. Tänkvärt. Det är väl så att många av oss identifierar oss med yrkesrollen och inom idrotten är det nog extremt mycket så. Vad finns kvar av oss om vi tar bort jobbet och allt däromkring? Tål att tänkas på…

  2. Sträck på Dig Martin ! Du ska inte hänga läpp. Den som aldrig blir kantstött blir aldrig en aktad klenod. Livet, med allt vad det innebär, ligger som en nyklippt fotbollsplan framför Dina fötter. Keep on rocking !

  3. Mycket bra.. du vet att jag anser att dina kvaliteter som KOCK och skribent är i världsklass..

  4. In three words I can sum up everything. I`ve learned about life. it goes on…

Lämna en kommentar