Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
04
Feb 14

Kan+hundar+dricka kaffe+socialdemokraterna+ekonomisk+talesperson

Sorterar lite papper i all sin stillhet, plötsligt hör jag ett lapande ljud efterföljt av ett kraftigt duns. Det är Uffe-mops som druckit sin första mugg kaffe och i sitt lapande iver lyckats välta ut koppen. Koppens motiv är ironiskt nog en bil på en mops iförd uniform. Jag svär i vanlig ordning ett par väl valda ord, städar upp genom att grabba en av mina 45 flaskor Vanish fläckborttagare ,Uffe iakttar sedvanligt med huvudet på sned. Jag undrar vad han tänker. Har han något samvete över huvudtaget eller tänker han: märkligt att den där lille lönnfeta killen ständigt städar upp efter mig, vem jobbar han för? Kennelklubben? Och vad är det i den där rosa flaskan? Jag städar upp och undanröjer bevisen, inget ska kunna härleda till att Uffe fått i sig kaffe, sedan Googlar jag, likt hela min generation som söker svar på en fråga: kan hundar dricka kaffe? Precis som jag inte redan vet svaret.

Risk för hjärtsvikt, illamående, diarré. Inte direkt oväntat. Gabby är på någon konferens med jobbet. Ska jag berätta eller låta det gå oberört förbi? Känner mig plötsligt som en mycket begränsad ensamstående pappa. Uffe springer runt i huset som en galning, hög på koffein och nu ringer Gabby också. Fan. Det är väl bara att lägga upp korten på bordet.

Fick en fråga om att vara med i en nätverksstyrelse. För fem år sedan hade jag jublat, nu känns det bara… ointressant. Givetvis alltid kul att bli tillfrågad, men tiden har faktiskt på ett icke-ödmjukt sett blivit alltmer, dyrbar. I synnerhet när det gäller verkningslöst nätverkande med täckmantel att ”utveckla regionens näringsliv”, fritt översatt: ett bonanza i byte av visitkort.

Hade ett möte idag med Kalmar Citys nya centrumledare Björn Mårtensson. Han bollade lite idéer, och många av dom var både bra och rimliga. Dock är jag inget stort fan av den typen av roll som Björn har, där verksamheter ska curlas fram att bli lönsamma. Det måste vara var och ens utmaning. Givetvis förstår jag funktionen att få butiker att samverka och vissa behöver kanske få en liten spark för att komma igång. Men samtidigt, för att citera Håkan Hellström, man måste dö några gånger innan man kan leva. Dvs, dåliga företag måste få vara dåliga ifred. Alla företag kan inte gå bra, det är en ren omöjlighet. Hursomhelst, Björn hade en del konkreta idéer som kan bli riktigt bra. Läs tidningen på fredag.

En ekvation jag dock inte får ihop är att socialdemokraterna vill höja krogmomsen för ett 30-tal restauranger på Kvarnholmen, och samtidigt investera skattepengar i Kvarnholmen, lite märkligt. I synnerhet när man också gick till val 2010 med löfte om sänkt krogmoms.

Och på tal om det, på måndag får jag tillfälle att träffa (S) ekonomiska talesperson Magdalena Andersson, det ska bli intressant att höra på hennes syn på krogmomsen. Ska googla henne också. Kan+hundar+dricka kaffe+socialdemokraterna+ekonomisk+talesperson.

Nu undrar ni säkert, och varför ska Ers Majonnäs få träffa sossehövding? Det är det som faktiskt är Johan Perssons storhet. Han har dunderkoll chiefen.

På tal om politik var Centerns kvinnoförbund och käkade Pulled Pork på Kallskänken idag, mycket nöjda över att det var svensk gris med tanke på den dåliga nyheten att svenska grisbönder har svårt att sälja sina grisar. Helt otroligt. MEN SKATT, DET SKA MAN BETALA, som Sunes pappa sa innan tåget kom. Centern, ska dom få min röst i år? Nja, då får dom anstränga sig.

På lördag är det Guldfesten. Kråset på näringslivet i Kalmar ska återigen smörjas. 3500 rätter, eller ja, det är ju 5-rätter fast till 700 personer, blir en rejäl utmaning och en logistisk nöt att knäcka. Kanske blir det som under den glada renässansen, grisar under bordet, nu när grisen är svårt att sälja. Renässansgris åt folket. Fast, vetifan om Liljas vill släppa in grisar sin lokal.

Mycket på gång med andra ord. På Kallskänken har vi ökat omsättningen under januari med 40%, och jag hoppas kunna ge besked om ytterligare en kul satsning i nästa vecka.

Imorgon släpper vi ett nytt avsnitt av vår briljanta podcast Rydtröm & Nilsson, som nu har över 6000 lyssnare. Vill du vara med och höras med ditt företag, hör av dig, det kan bli succé och förändra ditt liv.

Be Sociable, Share!

En kommentar

  1. Vad sa Gabby om Uffes kaffedrickande? Tyckte hon att du var en försumlig Far ;)?

Lämna en kommentar