Se fler 
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
16
Jan 12

Kalmars i särklass sjukaste lotteri

För varje 500 kr du har handlat för på Baronen har du fått en lott med chans att vinna en Mini Cooper. Det hade gått ut runt 40.000 lotter i julhandeln. Och cirka 5000 lotter fanns kvar i butikerna. För att vinna bilen var du tvungen att fysiskt vara på plats med lotten den 14:e januari kl 12.00. Jag fick en snabb fråga om jag kunde ställa upp någon timme med dragningen och svarade ja, det var ju inte så mycket jobb…

Avsändaren av evenemanget var givetvis Baronen, men man hade köpt in evenemanget av Mini Cooper. På planeringsmötet uppskattades det att cirka 2-3000 skulle vara på plats i ett försök att vinna bilen. Och man hade med andra ord ingen aning om hur många lotter som alltså skulle vara ”aktiva” denna lördag. 4-5-6000 lotter? Så arrangören bestämde att man var tvungen att registrera sig för att vi inte skulle få en dragning som i teorin kunde hållit på hur länge som helst.

Någon skrev på Facebook:
”Jag uppfattar det som att det kommer att bli den mest kaotiska dagen i Baronens historia. Man kanske skulle gå dit och titta.”

Baronens köpcentrum lördagen den 14:e januari 2012 kl 10.00. 60 meter kö till registreringen av billotteriet.
Baronens köpcentrum lördagen den 14:e januari 2012 kl 11.30 en och en halv timme senare. En fyra personer bred kö från huvudentrén ner till restaurangen, från restaurangen genom hela köpcentret fram till McDonalds. Lägg därtill ytterligare en sub-kö som bildats vid huvudentrén som gick ner till… GRÖNA STUGAN!

Den jävla stressen och pressen som jag känner i det här läget är helt omätbar. Det känns som att jag ska bli uppäten av människor som ställer frågor. Det var fan fler folk än när Kalmar FF tog SM-guld 2008. Paniken var total. Det gick inte röra sig någonstans. Jag gömde mig i tältet bakom scenen. Och vart var Muffe, killen från Mini som var projektledare? Jo, han satt och registrerade lotter så det blödde om hans händer. Att han var vid liv, bara det var ett mirakel. Jag tog mig samman, trängde mig fram mellan folkmassorna och slet med mig Muffe in i ett provrum på Kompaniet samtidigt som jag visade honom folkmassorna. Hans reaktion:

-Dra åt helvete, va folk! Det här kommer vi aldrig att hinna med att registrera. Vafan gör vi?
Jag: -Vi måste avbryta registreringen omedelbart innan någon dör. Vi får skjuta på det en timme och köra på den nummerserien som ni tryckt upp.
-OK. Men hur gör vi med dragningen?
-Det löser vi.

Vi skickade iväg Henke på Scenteknik för att hämta större högtalare. Jag hittade en slumpgenerator på nätet där vi kunde slumpa ut ett nummer mellan 1 och 45000. Nu var det bara att hoppas att utlottningen skulle gå relativt snabbt och att vinnaren kunde ta sig fram till scenen innan det blev natt.

Vi drog första numret. Det blev helt tyst. Uppskattningsvis 5000 personer väntade spänt på att någon lycklig skulle ge sig själv till känna. Inget hände. Vi lämnade ut ett nummer som vinnaren kunde höra av sig på. Resultatet, ett gäng bursringningar och ett SMS med texten: Mycket Gutt!

I väntan passade jag på att be alla Växjöbor om ursäkt efter att ha skojat lite för friskt om att alla som bor i Växjö är idioter samt att förtydliga att min kommentar ”Tänk så mycket folk för en hyrbil” bara var ett skämt. Sen drog vi nästa nummer.

Först tystnad. Sen hörde vi ett skrik på parkeringen bakom scenen. Vi hade en vinnare. Och frågan är väl vem som blev gladast, jag eller den vinnande tvåbarnsmamman från Läckeby.

Jag satte mig och pustade ut men fick snabbt ställa om. Framför mig stod helt plötsligt min mamma och hennes nyss influgna ryska moster Rita som jag inte sett på över 10 år. Ni kan tänka er hennes första intryck av mig i det läget…

Be Sociable, Share!

5 kommentarer

 1. När vi i styrelsen började inse att detta kommer bli STORT så konstaterade vi snabbt:

  – Vi måste ringa in Mycket Gutt – Martin!!!! Annars går det aldrig…

  Bra jobbat!

 2. var där o tänkte vinna, kom just när reggen var avblåst. Ni löste det på bästa sätt 🙂

 3. Hade två döttrar i detta kaos. Sara som gjorde reportage för Kalmarposten och Tove som deltog i lotteriet. Tror inte de varit med om ngt. liknande någonsin. Trots allt tror jag de hade roligt. TRÄFFADE många människor, nya som gamla bekanta.
  Det var nog ändå rätt roligt.

 4. Det här måste vi göra om 🙂 Blev det lika lyckat 2a gången Ni gjorde det med Audi?

Lämna en kommentar