Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
27
Apr 12

Kalmarparkeringar – Veckans Östran

Undanflykter och människor som inte tar ansvar kan vara det värsta jag vet. I vår stad finns det gott om sådana. Det är ingen större hemlighet att vi befinner oss i en lågkonjuktur, i ett läge där agnarna skiljs från vetet och där verksamheter med dålig energi går under. Å andra sidan oavsett ekonomiskt läge i världen är det ett faktum att alla företag kan inte gå bra, det är en ren omöjlihet. Den enes död den andres levebröd som man lite rått brukar säga.

Nästan varje dag får vi rapporter om en ny verksamhet som tvingas bomma igen i staden. Och inte allt för sällan så är ingen annan än kundernas fel. Antingen hittar dom inte, eller handlas det någon annanstans kanske till och med att det var bättre förr. Det ser nog rätt identiskt ut landet runt. Att man rannsakar sig själv och når slutsatsen att ens koncept är rätt vagt, utbudet fantastilöst, kommunikationen horribel, det sker inte allt för ofta. Nehedu, vår undergång är ingen annan än kundernas fel. Dom måste vara dumma i huvudet som inte hittar hit.

Visst, läget, läget och läget, det är viktigt. Älmhult tyckte vi ändå låg geografiskt okej för fem år sedan innan möbeljätten etablerade sig i stan. Kontentan: Är ditt koncept unikt? Ja då kan du placera dig i stort sett vart som helst.

I Kalmar är vi världsberömda, rent av unika, för inte kan det väl finnas någon annan stad på detta jordklotet där vi är så fixerade kring parkeringsplatser? Det är ju helt sjukt. Har man ingen bil är det omöjligt att hänga med i den lokala politiska debatten där allt tycks kretsa kring vart vi ska ställa bilen och vad det ska kosta. Och lyssnar man lite till så verkar det till och med finnas för lite parkeringsplatser. Ärligt talat, har du någonsin tagit bilen till Kvarnholmen och inte hittat en parkering?

Och berätta för mig varför det ska vara gratis och parkera i just Kalmar när det inte är det någon annanstans? Är det kanske en genial strategi utformad av Destination Kalmar för att göra Kalmar till Nordens mest attraktiva stad för turister som älskar att parkera?

Tro inte att handelns problem löser sig för bara för att vi löser parkeringsfrågan. Den dagen vi ser skillnad på ett Intersport och Stadium, SIBA och Elgiganten eller Eurosko och Scorett då har vi kanske förstått att nyckeln för handelns framtid handlar om att vara unik, kompetent och framförallt kommunicera rätt. Lättare sagt än gjort. Kommunikation är nämligen det svåraste som finns.

Veckans snackisar:
KLT höjer biljettpriserna, igen. Ingen fattar någonting. Kommunikation är nämligen det svåraste som finns.

Äntligen hörde Niclas Wassmo efternamnen på GFA i lördags. Speakern pustar ut. Kommunikation är nämligen det svåraste som finns.

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar