Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
03
Mar 12

Kalmar FF, starkare än någonsin!

Rubriker innehållande Kalmar FF är som alltid säljande. Gårdagen spenderade vi på GFA där vi spelade in reklamfilmer inför säsongen 2012. Det var intensivt men det gick riktigt bra och spelarna var engagerade, nästan mer engagerade än Wilson-Jacob som satt och planerade en kampanj för en sunkig Ukrainsk campingverksamhet utanför Kiev som ville locka svenskar till deras anläggning.

För någon vecka sedan träffade jag den så alltid lika trevliga Paulus Arajuuri på Maxi, vi småpratade lite och han berättade då för mig om vilken bra stämning man hade i laget. Han hade aldrig varit med om något liknande under sin tid i FF. Och det han berättade där har liksom etsat sig fast och efter att igår tillbringat en hel arbetsdag med FF-spelarna kan jag bara bekräfta detta. Det skojades, skrattades, samarbetades och grabbarna verkade må så oerhört bra. De båda norrmännen Mats och Jörgen var sjukt trevliga och ödmjuka, likaså Papa, Andersson, Nenad och McDonalds.

Och på tal om Nenad. Svårt att beskriva. Men han har en aura som andas proffisionalism, det är en tung kille, inget snack. Lägg därtill hörnstenarna i Tobbe C, Rydström, Thorbjörnsson osv. Vilket gäng!

Du kan prata om viktiga faktorer som spelsystem, individuell skicklighet, arenor, pengar men
en bra stämning i laget är fundamentet till framgång. Så är det bara. Och min känsla är att i år har Kalmar FF en balans av ovanstående egenskaper som gör oss riktigt farliga i så väl årets allsvenska som i europaspelet.

Klarar dom pressen som nu sakta men säkert bubblar upp till ytan? Mitt svar är ja. En riktigt bred och kvalitativ trupp, en ännu hetare publik på Guldfågeln Arena och harmoni i gruppen. Det är svaret.

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar