Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
18
Okt 11

Kalmar FF och uteblivna avtackningar

Jag kan förstå Peter Ahléns kritik i dagens krönika i Barran där han kritiserar Kalmar FF starkt för att man inte gjorde avtackningar av varken Sobralense eller Larsson. Med tanke på föreningens tidigare avsaknad av värdiga avtackningar är givetvis den uteblivna grönsaken föremål för diskussion. Och det ligger mycket i den krönika som Ahlén skriver om denna morgon. Föreningens ansvar inför fans, sponsorer och resten av spelartruppen. Helt klart.

Samtidigt som många spelares agerande den sista tiden har varit ytterst märkliga. Och då pratar jag inte om Stefan Larsson som jag tycker skött sina förhandlingar snyggt i det tysta, men däremot Sobralense som bland annat mitt under brinnande säsong officiellt sökte med lykta och lampa efter ett nytt alternativ och blev så exalterad att han gick in och ”gillade” AIK på Facebook. Och helt plötsligt var det som han rev av emblemet på vänster sida av den röda tröjan. Den pungsparken var det många fans som kände och det hör man inte minst vid presentationen av spelarna då det de senaste matcherna hörts bua en del kring brassarnas namn.

Och det är ju som sagt inte bara Sobralense som pratat. Santos dundrade ut svidande kritik via twitter, ett uttalande som föreningens ordförande Johnny Petersson för övrigt parerar briljant.
Läs själva:

Sen om detta är giltigt skäl att inte bli avtackad är tveksamt. Men jag tror att den enda anledningen till att det inte blev blommor i lördags var för att säsongen inte är slut. Det återstår en allsvensk omgång samt en oerhört viktig cupfinal. Man resonerar säkert att det finns risk att spelarna tappar energi och att det värsta som kan hända är att de börjar plocka ihop sina grejer och är halvvägs till västkusten vid cupfinalen. Nu tror jag i och för sig att man är mer professionell än så och någonstans tycker jag situationen är lite ledsam.

Eller, vad tycker du? Agerade Kalmar FF rätt eller fel?

Det enda vi kan göra nu är att tå vårt ansvar och gå man ur huse den 5:e november och åka på den cupfinal som spelas då och ge våra avgående spelare en värdig hyllning som förhoppningsvis ger energi till att bärga ett nytt cupguld.
Anmäl dig på resan här:
http://www.supporterunionen.se/WP_KFFSU/?p=457

Be Sociable, Share!

3 kommentarer

  1. Det hela är både bra och dåligt, logiskt och ologiskt. Det kompliceras förstås extra av att det handlar om två Bosmanfall, varav ett under som du nämner, lite osmidiga former.

    Jag gissar att du har rätt kring skälet till den uteblivna avtackningen, och det kan man ju tycka är lite fyrkantigt, i så fall. Annars tror jag mycket på det som jag tycker framstår som föreningens nya linje, att avtacka vid ett senare tillfälle, exempelvis vid första hemmamatchen kommande säsong. Sedan måste det där också höjas upp oändligt. De förbannade blomsterkvastarna kan de skicka dit pepparn växer. Patetiskt. Talar vi om någon som verkligen ska avtackas så ska det vara astronomiskt större än så.

    Just Stefan och Sobra kommer det ju bli svårt att avtacka på det sättet, och det kan jag tänka mig att man inte riktigt tänkt på. Det behövs två avtackningsspår; ett för den som avslutar sin karriär, ett för den som går till annan klubb. Och det behövs förstås en hantering av spelare vars framtid är spikad, och en för spelare vars framtid inte är spikad. Det går inte att hänvisa till Super-Tobbe-avtackningen i de här bägge fallen, om man inte menar att man inte vill utesluta att Stefan och Sobra plötsligt kan riva sina kontrakt med Ellos och Blåvitt. 🙂

    Så ja, klart de skulle ha tackats av i lördags!

  2. Han är inte dum den där Linus!

Lämna en kommentar