Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
11
Sep 11

Kalmar FF har drabbats av McDonalds-effekten

Det blåser i Kalmar FF och jag tycker precis som Henrik Rydström att styrelsen och Svante får alldeles för mycket kritik. Vi kan väl snabbt konstatera att det i ärlighetens namn inte är så konstigt att Stefan Larsson efter fem år söker en ny utmaning, hamnar närmare sin familj och får för det uppskattningsvis kanske mellan 2-3 miljoner direkt på kontot plus dubbel månadslön.

Kalmar FF är trots en ny arena och sportsliga framgångar ekonomiskt sätt en underdog som inte har något att sätta till när ett lag som Elfsborg går in i handlingarna. Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson ljög inte direkt när han sa: Kalmar FF ska veta sin plats i näringskedjan. 2010 hade Elfsborg intäkter på 115 miljoner kronor. Kalmar FF hade motsvarande intäkter på 42 miljoner. Alltså en tredjedel av Elfsborg. Nu hade i och för sig FF ett dåligt spelarförsäljningsår 2010. Men exklusive spelarförsäljning är siffrorna istället: Elfsborg 81,3 miljoner mot Kalmar FF 40,8 miljoner. Det är direkt inga små skillnader. Money talks, så är det bara. Sen att kärlek i Borås bara är plast, är en annan sak.

Rydström är en rödvit hjälte, men man kan knappast jämföra hans situation med någon annan spelare i FF. Förutom sin självskriva lagkaptensroll känns Rydströms kommande framtid i Kalmar FF som ledare inte helt omöjlig, lägg därtill Barometern, lärarjobb och diverse frilansuppdrag som expertkommentator och Stefan Larssons nybyggda altan i Linsdal känns i ärlighetens namn inte helt oersättlig.

Men att supportrar reagerar och är kritiska är givetvis bra. Ett kvitto på en allt mer växande supporterkultur där Guldfågeln Arena är en stor bidragande orsak. Men idag byter folk jobb allt oftare, så även i fotbollen. Kontinuitet och tålamod är inte riktigt vår grej, snabba cash och snabba resultat är självklara faktorer i den nya generationens värderingar i såväl arbetslivet som i fotbollskarriären. Precis som vi supportar har börjat resonera. Vi vill ha bättre spelare, bättre resultat och bättre ekonomi. Och just nu motsvarar inte Kalmar FF:s ekonomi våra krav. Det är bara att konstatera, Kalmar FF är ett välskött charmigt krigande mittenlag som vart femte år sticker upp och krigar i toppen. En ödmjuk förening med Sveriges vackraste arena som vi själva äger och driver. En organisation som ständigt utvecklas men med fötterna på jorden. Med ett värdigt SM-guld i bagaget vet vi att ingenting är omöjligt. Det ska vi vara jävligt stolta över.

Be Sociable, Share!

En kommentar

  1. Visst ska vi vara stolta över KFF. Inte frågan om annat. Dock har KFF blivit föreningen som köper dyrt och ger bort gratis.
    Någonstans i näringskedjan har en länk brustit. Skäll inte på Svante Samuelsson, han får en liten slant av styrelsen att använda. Vissa personer i styrelsen däremot har kanske sett sitt bäst föredatum.

Lämna en kommentar