Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
06
Jul 16

Kallskänken, Postboxen och Sinus i sommar

Det är en speciell årstid för oss Krögare. I synnerhet om man driver sommarkrog. Att säga att vi inte är väderberoende vore en ren och skär lögn. Och hur man än försöker förberda sig inför sommaren, så kan man ju inte låta bli att utgå från att det kommer bli fint väder. Det låter kanske lite naivt, men det skulle vara för deppigt annars med tanke på vårt klimat resten av året. Det är en tid där man har investerat i mycket personal, förråden är välfyllda och förväntningarna är liksom höga. Och eftersom vädret var fantastiskt kring midsommar så blev det kanske att vi tog ut sommaren lite i förskott. Så när vädret suger, som idag, blir stämningen på syltorna lite dålig. Och som ansvarig utgivare gäller det då att hålla humöret uppe och pusha personalen när man själv är minst lika stressad och orolig. Det suger, också.

Men bortsett från Regn hos mig så känner jag ändå att vi har torrt krut i bössan på våra ställen… torrt krut, säger man så fortfarande eller är det lite Gustav Vasa-varning på det?  Skitsamma, vi har i alla fall kul grejer på gång!

På Kallskänken drar vi på fredag igång med vårt trädgårdsprojekt. Då flyttar vi ut både matsal och kök till vår vackra innegård. Det blir lite enklare rätter i street-food-style och vi har som ambition att öppna köket redan vid 15:00 mån-lördag. Kanske är det för tidigt, men vi tänker oss kunna fånga upp det sena lunchfolket och sälarna som somnat på stranden och blir akut hungriga. Vi gick igenom menyn igår och det kommer bli riktigt bra! Dessutom har vi blivit med en stor uteservering på framsidan där man från och med imorgon kan ta en bärs förhoppningsvis. (Jag vet Maggan och Sus, ni jobbar för fullt på det!). Margareta och Susanne är för övrigt byns alkoholhandläggare som tillhandahåller kommunens serveringstillstånd, dom är verkligen bra och gör ett kanonjobb måste jag få lov och säga. Fast inte om jag inte får tillståndet till torsdag… Skämt och sido. Ni har säkert också hört om vårt väggmålningsprojekt som nu äntligen är färdigt. Motivet har Jonte på Wilson tagit fram och Daniel ”huge” Fahlström har spraymålat. Så kom förbi och kika på den!

kallskanken_tradgard_

Rakt över gatan ligger Postgatan och där har vi också öppet i sommar. Lunchen har sommarlov men tisdag-lördag håller vi öppet i det som vi kallar för Postboxen. Här har vi Kalmars bästa vinlista på glas och smårätter i form av våra Smapas, småländska tapas. Men vi har också lånat in en trerättersmeny från Postgatan för er som vill unna er en helkväll. Viktor som har varit föräldrarledig med Alva är tillbaka. Något överladdad så kom gärna förbi och be han lugna ner sig lite. I köket står Mikkel vår nordiska mästare i matkarate.

FullSizeRender 2

Sist men inte minst så har vi ju vårt lantställe på Öland och Köpingsvik – Sinus! Här har vi spänt bågen rejält i sommar. Vi har skruvat upp kvalitén på maten ett snäpp men också gått lös på ett underhållningspaket med en hel del artister och akter. Bland annat min favvis La Gaylia Frazier 15/7 (mycket, mycket god vän med Håkan Hellström sedan två spelningar på Ullevi). Men också mina mycket mycket goda vänner Moneybrother, Adée, Samvetet, Mindfellaz, Julia Frej, Mindfellaz, Simone Bastani mfl.
Men förutom god mat och underhållning är det magiska läget en anledning att åka dit. För er som inte varit på Sinus så ligger restaurangen på stranden med 15 meter till havet och solnedgången som back-drop.

I övrigt så har vi fått uppdraget att laga maten till Ironman. Ett av våra största projekt hittills. Där kräver det att vi håller tungan rätt i mun… herregud, säger man så fortfarande?

Nu kör vi ett blöjbyte på Greta så hörs vi sen!

strand 13466362_1211904778840672_8844378793254609738_n-2

IMG_1153 IMG_9206 IMG_9226

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar