Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
03
Maj 12

Kalla pannkakor, fruktstund och veckan som gått

Det blev Tacos ikväll med mellanmjölk och samtalet under middagen kom att hamna ”back in the days”. En nostalgitripp där vi mindes kalla pannkakor på friluftsdagar, svettiga ostmackor i plastfolie, King på rasterna, samlandet på hockeykort, kula, luffargodis och sittunderlag i skogen. Jag mindes särskilt fruktstunderna på lekiset Topasen där jag alltid åt upp min frukt blixtsnabbt och en tjej, Maria Sjöblad om jag inte minns fel, hon drog ut så förbannat på ätandet. Hon var expert på det, när alla sedan länge hade malt ner sina frukter, då satt hon kvar med mer än hälften av Clementinen till klassens stora avund.

Nu sådär 22 år senare, kan man konstatera att det inte hänt så mycket, jag äter fortfarande snabbt som fan och är svag för luffargodis, den stora skillnaden är väl att man numera är tvungen att deklarera och sånt skit. Fast i och för sig så gör ju andra det åt mig…

Majfirandet i trädgården blev trevligt, rätt som det va dök landstingsrådet Jessica Rydell upp och hon kunde inte kommit lägligare med tanke på Wilson-Elins tal som vi alla hoppas var någon slags debut i politiken för hennes del. B-G höll också tal och körde sina klassiska käpphästar, nämligen öppettiderna på kansliet, Jonas Löhn och Hilmansson. Dock chockade han med att kommentera den dåliga belysningen på cykelvägen ut till Smedby. Och det är väl det vackra med demokratin. Att man inte ens behöver kunna cykla för att yttra sig om lyset på cykelvägarna.

I onsdags körde vi yttterligare ett Receptfritt, denna gång var temat våryra. Onsdag om två veckor då sänder vi live från trädgården med temat mingelmat, välkomna!

Mina morgonrutiner blir något rubbade av att jag sidekickar i P4 Morgon dessa dagar, det innebär ett underskott av bloggande, jag ber om ursäkt för detta. Det kan också bero på en viss nervositet som smugit sig på i samband med helgens löpning i den Öländska kyrkstaffetten.

Imorgon är det så dags för hemmamatch igen på GFA. Hoppas på god uppslutning då det ser ut att bli hyfsat väder ändå!

Be Sociable, Share!

6 kommentarer

  1. Alltså…nostalgitripp, Kyrkstaffeten och avsluta med en rad om det kommande vackra vädret… Gubbavarning x 3! 🙂

  2. … Välkommen ”over the edge”…

  3. Jag har en cykel!

  4. Hörde något om att du skulle göra min deklaration nästa år?

Lämna en kommentar