Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
15
Jan 13

Kalas, Winners cup, intervju och insändartrauma igen

Trodde inte man kunde bli sjuk två gånger i rad, fan så fel jag hade. Inte för att jag är sängliggandes men lite sådär lagom rosslig dom leder till att man inte orkar göra någonting. Kanske var det bilresan till Stockholm och Leos 30-årsfest i lördags som ledde till rosslet, i så fall var det värt det. Konstnärssjälen Leo, som nu då noteras för 30 år fyllda hade hyrt en cool lokal som kändes som typ ett nerlagt slakthus i något industriområde i närheten av Globen, där hölls festen och det var en salig blanding av goa männsikor. Alltifrån Beckmansfolk till lönnfeta Krögare, dvs jag själv. Dans och sköna möten, lyckad fest. På söndagen käkade vi brunch på Pontus bakficka och jag blev riktigt sugen på att plagiera konceptet till Kallskänken, men så gräddade jag en våffla för mycket och all energi rann ur mig, vi lämnande Stockholm, glada men sletna.

Tjänstgjorde som speaker för lokalbollen.se och deras Winners Cup i lördags, fantastiskt trevlig turnering där ettorna och tvåorna från div 3, 4, 5 och 6 gjorde upp om priser för närmare 50 000 kr. Det som slog mig var den sammanhållning som finns mellan alla lokalfotbollsspelare i regionen, en vacker manlig vänskap över gränser på något sätt. Berga vann rättvist men var nära att åka ur efter att fått stryk av Glömminge i gruppspelet. Och på tal om Glömminge (som såg riktigt starka ut), jag nämnde som speaker i en bisats att det hade varit fint med en starköl till sekretariatet, och vips, plötsligt stod en kall bredvid mig, signerat Glömminge IF. Tack också Irma Rydasp för kaffe (i porslinskopp) samt kanelball…bulle, förlåt.

Igår fick jag uppdraget att intervjua Thomas ”ironman-energikaka” Gustavsson och Peter ”Steve Jobs” Månsson på Sporrong och Erikssons kundträff på GFA. Två jävligt intressanta människor och entreprenörer. Thomas med sina energikakakor och Vitargo som omsätter runt 40 miljoner, toppa upp det med Ironmanprojektet och ni förstår att det finns mycket att prata om, som att Chelsea FC har en obetald faktura på sportdryck och att Zlatan dricker Vitargo med hela landslaget. Peter Månsson med sitt relativt anonyma (sett ur ett lokalt perspektiv) monsterbolag Infomaker med sitt flaggskepp Newspilot hade också mycket att dela med sig av. Visste ni att över 100 dagstidningar i Norden och Europa dagligen använder deras produkter och att man 2011 omsatte över 60 miljoner kronor. Man tror sig veta det mesta om det lokala näringslivet, men detta var helt nytt för mig. När det sedan blev dags för två timmars intensiv skatteinformation smet jag ut bakvägen…

Galet värre på Kallskänken idag när vi krängde närmare 200 fiskgrytor! Ett tag körde det ihop sig rejält när det visade sig att vi faktiskt missat en utskick på en lunchbeställning på 20 pers. Som tur har vi Lövet som i dessa stressade situationer ikläder sig rollen som traumapsykolog och drar igång ett pepptalk som får alla att bli glada och lyckliga igen. Och kanske undrar ni hur Titi reagerar när stressen infaller? Jo, hon är inte mottaglig för stress överhuvudtaget. Alltså, hon kan inte känna stress. Det är helt unikt, totalt oberörd av det som händer i dessa ibland mardrömslika sitautioner. Hon dansar på till Shakira som inget hade hänt. Bekymmerslös är bara förnamnet.

Dags för bokslut för vår insamling till Barn & Ungdomskliniken, tack alla ni som på ett eller annat sätt bidragit till att vi kan lämna över en slant i nästa vecka! Mer om det senare.

Ytterligare en LNU-ölandskajen-silverryggsinsändare idag i Barran. Ibland undrar man vad som krävs för att få en insändare publicerad i regionens största tidning, totalt innehållslös där man till och med drog paralleller till Fanerdun, snacka om att ha dåligt med argument kvar i lådan om man drar till med Fanerdunkortet…för er som inte läst insändaren kommer här en kort sammanfattning:

Vad kostar kalaset? Har verkligen inte släppt Fanerdun. Jag har många polare som jobbat med bygg och vi tror att etableringen i hamnen kommer kosta skattebetalarna 2 miljarder (typ). Parkeringsbehovet, farligt gods. Kommunen lär sig aldrig av historien man upprepar den.

Så länge som Intressegruppen för Linnéuniversitetets utveckling har samlat in underskrifter så borde man ha ett gäng nu, eller? Är det inte dags att lämna in?

Be Sociable, Share!

3 kommentarer

  1. Synd att du missade två halvgalna göteborgare som påstod att GAIS skulle komma till Guldfågeln Arena 2013

Lämna en kommentar