Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
24
Sep 12

Jo ni vet jag har ju en genväg dit.

Kallskänken finns ju också som ni vet i Karlskrona. Dock sker all produktion i Kalmar och skeppas ner varje morgon ner till Blekinge. I fredags missade vi dock att skicka en beställning som skulle gått med bilen i svinottan. Det var en klart orolig stämning i köket, skulle någon bli tvungen att åka ner hela vägen till Karlskrona bara för att lämna en kyllåda med en liten buffé. Hang, eller Bella som vi kallar vår logistikchef gick runt i köket och ojade sig. Fölå, fölå Mattin, itte ba! (Övers: Förlåt, förlåt Martin, inte bra!) Jag körde martyr-racet och sa: Jag kör väl då! Sedan: Folkets jubel.

Väl i bilen tänkte jag. Nej, fan heller att jag kör till Karlskrona! Jag kör ner till bussterminalen och kollar med grabbarna på bussgods om dom kan hjälpa mig. Någon minut senare klev jag in i Bussgods lokaler, givetvis via bakvägen:

-Hallå där, jag behöver akut hjälp!

Framför mig står två män varav en bär reflexväst och den andre har en typisk busschaufförsoutfit.
Killen med reflexväst svarar:

-Jaha vad kan vi hjälpa dig med?
-Den här lådan behöver jag få ner till Karlskrona med nästa buss, går det att lösa?
-Nej, tyvärr, vi har ju inte den möjligheten längre med bussgods.
-Nehe. Det var ju fan också. Vet du vem det är som ska köra nästa buss till Karlskrona då?!

Det uppstår en tystnad i rummet. Killen med reflextvästen lyfter sakta på sitt finger och pekar på den andre mannen med busschaufförsoutfit och säger:

-Han.

Jag säger blixsnabbt:
-Tycker du om smörgåstårta?

Han tittar på mig, sedan på sin reflexvästkollega och säger sedan lite avslappnat:
-Ja… det gör jag väl.

Med andra ord, problemet alltså löst. Att muta en busschaufför att köra en låda till Karlskorna mot en valfri smörgåstårta skulle visa sig i vanlig ordning vara lika lätt som att ta godis från barn. Om en dryg timme skulle buffén vara på plats i Karlskrona, skönt.

Tillbaka till Kallskänken där samtliga i personalen tror att jag är på väg till Karlskrona. Jag gör entré i köket helt avslappnat. Går lugnt och fint och hänger upp bilnyckeln på tavlan. När jag vänder mig om står hela gänget förvånade med uppspärrade ögon, Titi frågar det alla tänker på:

-Har du redan varit i Kasskonna?
-Ja, det är klart…
-Men…
-Jo ni vet jag har ju en genväg dit.

Sen gick jag in och satte mig på kontoret och tänkte: det här kan bli ett jäkligt bra blogginlägg.

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar