Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
02
Jun 13

Jaha, men då slutar vi bjuda på oss själva då.

Som så många andra söndagar hamnade vi tillslut på solen och vindarnas ö. Ett sommarturist-Öland som sakta men säkert vaknar till liv, känns nästan lite som min hopplösa gräsklippare, man drar och drar och tillslut hostar fanskapet igång. Vi åkte förbi Per Fryxell och hans fantastiska sommarfilial i Lerkaka och jag köpte lite gamla antika möbler till Kallskänken som vi ska ha i matsalen efter renoveringen senare i sommar. Bland annat hittade vi en häftig 4 meter lång social soffbänk som är tänkt mot den tegelvägg som vi ska plocka fram, den kommer bli riktig häftig på plats hoppas jag.

Sprakande överraskningsfest till Uffe-taco i fredags när Fia bjöd in till familjens vackra sommarställe i Branthalla, Blekinge. Det blev kanske något oväntat en kväll med mycket dans. Vi släpade ner mitt enorma högtalarsystem ner till båthuset, och sedan var det Cara cara Mia och eldshow med tomtebloss natten lång. Låtvalet, Cara cara Mia, mycket oklart, men den verkar tydligen gå varm på PT-Calles pass på Nordic Club i dessa dagar av den enkla anledningen att han och Måns Zelmerlöf äger likadana vita, stickade tröjor. Helgens citat är redan en klassiker, efter att vi morgonen därpå redovisat diverse stökiga filmer och bilder från kvällen säger någon i gänget besviket:

-Jaha, men då slutar vi bjuda på oss själva då.

På tal om Öland förresten, jag var och åt på Karin Franssons Hotell Borgholm i förra veckan. Mycket, mycket imponerad, weltklasse helt enkelt. Att kunna hålla den nivån i just Borgholm, ja det är bara att lyfta på hatten, boka bord och åk dit! Men Borgholm i övrigt känns väl ganska iskallt för att vara ärlig. Foppatofflor, krims-krams och ett sletet Strand Hotell som andas öst, byn har definitivt sett sina glansdagar är jag rädd för. Men jag kan också ha fel, en morgon kanske Björn Skifs dramatiskt vaknar upp och känner suget efter Borgholm igen. Eller Skifs, kanske inte drar så mycket folk längre, det får väl bli Avicii som istället dramatiskt vaknar upp en morgon på Ibiza och känner suget efter Borgholm.

En vecka kvar nu, sedan är man sambo på riktigt. Det ska bli spännande.

I veckan blir det mycket cateringjobb det märks att vi går in i tider där det nalkas avslutningar, vi har haft en fantastiskt bra vecka på jobbet. I fredags och lördags hade vi galet med beställningar, över 500 kuvert och igår lagade jag även mat till en möhippa där vi satte ett nytt trevligt möhippe-koncept, bruden la upp och serverade mat som jag lagat och det hela filmades ala halv-åtta och avslutades med klassisk betygsättning, enkelt och roligt.

Hoppas också snart kunna få presentera vårt nya roliga projekt. Ha en fortsatt trevlig söndag!

Och ni andra därute som verkar så oerhört förbannade på det mesta, ta det lite lugnt är ni snälla, näthat kan ju inte vara nyttigt för hälsan.

Be Sociable, Share!

4 kommentarer

  1. Blir alltid lika glad av att läsa din blogg:) Så sluta inte att bjuda på dig själv!

  2. Blir alltid lika glad av att läsa din blogg:) Så sluta inte att bjuda på dig själv!

  3. Martin Nilssons liv = Truman Show a la Kalmar. Är man på nätet dyker ditt namn upp, läser man morgontidningen dyker ditt namn upp. Borde väl gå att skaffa ett filmteam som följer dig någon dag? Många som går arbetslösa. Dumt sagt, men lynchviljan känns aningen överdriven…. Hoppas hatet snart lägger sig.

    /Regissören

Lämna en kommentar