Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
19
Aug 12

Ironman

Jag ville verkligen inte lämna Kalmar igår. Stan fullständigt kokade och den oerhörda värme och gemenskap som utspelade sig runt om banan både i Kalmar och på Öland var det närmaste magisk. Kanske är jag lite för generös med superlativen nu… nej, fan, det är jag inte, vi får nog backa bandet till SM-guldet -08 eller unionsåret -97 för att ens komma i närheten av folkfest. För det var precis vad Ironman var, en ren och skär folkfest.

Vi var uppe i svinottan och gick ombord Producent-Petters båt för gubbvaktning på nära håll och den internationella känslan av tävling som slog en redan 07.00 var nästan svår att ta in, och alla ni morgonpigga, nyfikna Kalmariter som ramade in starten vid hamnen ska ha en stor eloge.

Med risk för att bli duktigt sentimental i allt detta så tänkte jag igår jag på min framlidne idrottsfantiker till far, pappa Thomas. Som han hade älskat det här evenemanget, frossat i varenda detalj, alltifrån logistiken, bygget och tävlingen i sig. Han hade varit helt okontaktbar under en sådan här helg.

Grattis också kock-Oskar till att ha genomfört ett Ironman, vi är alla otroligt stolta över dig! Jag lyckades se dig flera gånger under dagen, bäst var nog ändå när vi dök upp i en rondell i Färjestaden, då blev du fan så förvånad att du höll på att köra in i ett staket, som vi brukar säga, du är ett föredömme för firman.

Kan inte låta bli heller att ge Pontuz Löfgren cred, mäkta imponerad av även dig. Fan det är nästan så man blir lite tårögd.

Stjärna i kanten för:

Sveriges Radio och P4 för bevakningen av evenemanget!

Kalmar Kommun för insikten av hur stort detta var för staden.

Thomas Gustavsson för att du är du.

Alla funktionärer och frilvilliga, hjältar är vad ni är.

Alla tävlande som vinkade till oss från Ölandsbron när vi satt i båten.

Det stora frågetecknet:
Med risk för att vara lite för färgad, men med 1500 tävlande från över hela världen, tiotusentals åskådare runt banan, vad i helvete var all media? Pinsamt SVT och TV4 samt alla kvällstidningar. Skandal. Men så är det väl när en utpost får Ironman till byn.

Redan nu längtar många med mig till nästa år. Och ärligt talat, nu vet vi vad det handlar om. Nästa år kommer bli galet.

Nu blir det Spanien och Marbella ett par dagar med familjen Bergvall, känns…bra.

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar