Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
19
Feb 13

Inspirationsresa del 5

Det började bli hög tid att runda av vår vistelse i New York, vi pinnade till Harlem och käkade brunch på Marcus Samuelssons Red Rooster. Amerikansk mat med svensk gastro-touch. Maten var helt okej, men med både svenskar i servis och bland gästerna blev det hela något märkligt.

Sedan fyllde vi tanken med 70 liter kulturellt kapital. Modern Museum Of Art, eller MoMa som vi kulturbärare säger. Skämt och sido, trots min något skeptiska inställning till detta besök så var det verkligen värt det. (har ju varit där innan för typ 10 år sedan, kanske inte riktigt lika mottaglig för museum då antar jag)

Dags för mat igen, nu stod den uppsnackade japanska/koreanska nudelbaren Momofuko på listan. Ett riktigt tight ställe där alla sitter trångt på enkla träbänkar och slevar i sig grissida (återigen) med nudlar, ägg och buljong. Men riktigt skitgott var det och många nya smaker. Rekommenderas varmt.

Sedan hamnade vi i Meatpacking district igen och Chelsea market. Hör har man blåst ut en gammal industribyggnad och fyllt den med mat, mat och lite mer mat. Och har man inte fattat den stora mathajpen i byn så blir den väl som mest tydlig här. Trendigt inredda restauranger med bra käk från hela världen. Det är bara och lyfta på hatten.

Vi avslutade kvällen med att turligt nog med bedriften att få tag på biljetter till Eddie Izzard som kör föreställningar på ett tight ställe i Soho. Med knappt 200 plaster satt vi fem meter från en av världens främsta komiker. Föreställningen var sjukt rolig och man somnade bokstavligt talat med ett leende på läpparna.

Idag har vi mest inväntat vår flight till LA. Det blev en lunch på det populära mexikanska haket La Esqunia på Kenford Street.l Nu sitter honom flyget och imorgon blir det gris i Las Vegas toppat med en ödmjukt bokad svit på Bellagio.

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar