Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
16
Feb 13

Inspirationsresa del 3

Vi är lite som två gubbar. Har inte riktigt kommit in i dygnsrytmen här, fortfarande något laggade blir vi oerhört trötta på kvällen och vaknar, pigga som lärkor sisådär 04:00 på morgonen. Gårdagens intryck bidrar nog också till någon slags psykisk overload.

Frukost på klassika Carnegie Deli. Sedan 1937 har man serverat mat med judisk tocuh. Vi käkade en helt galen sandwich ”Woody Allen” med 40 skivor corned beef, coleslaw och picklad gurka.

9/11 Memorial Center, WTC, likt två pensionärer hängde vi på låset för att se dom vackra minnesmonumenten efter terrorattackerna 2001. Fortfarande ett ogreppbart trauma, så stort och fruktansvärt att det är knappt man fattar hur dom lycktas reda ut det rent praktiskt. Istället för de två WTC skraporna som förstördes är det numera två gigantiska vattenfall där namnen på dom omkomna finns graverat runt om.

Sedan kunde vi inte låta bli att ta en heliktoptertur över manhattan, helvete vad häftigt det var. Coolast var nog pilotens kommunikation med dom andra piloterna i luften.
-Aplha Bravo Bravo, turning left over Liberty Statue, over and out.

Ätandet fortsatte, lunch blev det sedan på DBGB Kitchen, Daniel Boulud’s gastropub. Korvar och hamburgare i läcker modern fransk-bistroflörtad-miljö.

Sen ner på byn igen Noho och Soho, en drink på Frankie Cee’s Pizzeria på 176 Mulberry Street Little Italy, ett klassikt maffia-film-hak. Vi satt ute i solen och fick jävlar i mig lite vårkänsla.

Middag åt vi på The Dutch. En uppsnackad restaurang på 131 Sullivan Street. Även här lite flört med fransmännen. Mycket ostron men bra jävla mat. Vi käkade Minihamburagre med friterade ostron, Anka med kycklinglever, lingon och pollenta (riktigt gott). En Cevishe på Snapper med chili, ingefära, popcorn och gurka. En chiligryta på komage samt en grillad forell med syrade tillbehör.

Sen blev vi lite runda under fötterna och återigen köpte jag ett par sneakers på fyllan. Börjar bli en riktig klassiker.

Be Sociable, Share!

En kommentar

Lämna en kommentar