Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
15
Feb 13

Inspirationsresa del 2

Flygningen gick briljant igår, 40 minuter innan planerad ankomst damp vi ner i NY. Vi bor på Hudson, ett hotell som i början på 90-talet troligtvis var ett hypat designhotell, nu är det mest konstigt. Men det funkar och vissa av hoellets miljöer är rätt läckra, bland annat baren som är inredd som ett bibliotek, och det älskar man ju alltid. Receptionen ser ut som ett växthus och där hänger en gigantisk ljuskrona. Kanske rökte inredningsarkitekten på lite för mycket när just den ritades.

Vi slank ner på Pastis, fransk bistro. Riktigt cool miljö, anklever, ostron och råbiffs-ställe. Sedan trippade vi vidare till Fatty Crab, en koreansk sylta som är ett måste när man är här. Kort och gott många nya smakkombinationer fast med samma protein-långkokstrend som pågår. Typ Grissida med korinader, ingefära, vattenmelon, lime, mango, papaya, soja och chili. Vansinnigt gott.

Mätta som två grisar tog vi Subben upp till Madison Square Garden för hockey mellan Rangers och Islanders. Vi råkade köpa svindyra biljetter 5 meter från rinken. Riktigt ballt, dock stog inte Lundqvist i mål, men däremot började publiken skandera hans namn efter att Rangers tappat sin ledning till 3-3. Islanders vann sedan med 4-3. Publik 17.200.

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar