Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
05
Apr 14

Infrastrukturdemokraterna

En kombination av gubbighet, jetlag och det ljusa vädret har gjort mig oroväckande morgonpigg. Morgonpigg, det ordet. Hamnar i samma kategori ord som social kompetens, allmänbildad och grundkondition. Egenskaper folk verkligen vill ha på sitt CV. Jag är dock denna morgon inte så pigg, så för egen del blir det nog mest bara… uppe tidigt

Det är ju valår, och det kan man tycka vad man vill om, i synnerhet när det som nu börjar dra ihop sig något och partierna strör vallöften som om det vore Candelias gamla godisregn med GIG över publiken på Fredriksskans. Senast ut är Moderaterna med det så kreativa: en extra månad pappaledighet, känns spontant som en liten rolig överraskning för vita medelålders män, men vad vet jag det är kanske bra.

Många har mailat och ringt och frågat mig hur jag står politiskt. Nej, ingen har väl egentligen gjort det, men vafan, du läser ju detta så kanske är det någon som undrar. Hursomhelst, svaret är: jag vet inte riktigt. Men med tanke på socialdemokraternas beslut om höjd krogmoms och arbetsgivaravgift för unga blir det kanske inte så svårt, vad vet jag. Nedan en intressant sammanställning om det i filmformat, signerad Svensk besöksnärings branschorganisation Visita.

Avslutningsvis, om jag själv helt fritt och lite sladdrigt denna lördagmorgon fick sätta upp en önskelista med fix inför valet skulle det se ut så här.

Lika löner för kvinnor och män. Motivering: Det är 2014.
Lösning: bara lös det. Nya lagar?

Två lärare på varje lektion. Motivering: Höj kvalitén på skolan och kunskapsnivån. Skapa mer jobb.
Pengarna hämtas: Lägg ner försvaret helt och hållet och låt ryssarna ta oss om dom vill. (läs Putin)

Dubbelfilig motorväg på e22 och resten av landets skitvägar. Motivering: Det borde vara en mänsklig rättighet att ligga i minst 120km/h (läs 140km/h) när man kör bil.
Pengarna hämtas: Vägtullar

Snabbtåg som går minst i 300km/h till Växjö, Malmö, Sthlm m.m (gärna utan stopp). Motivering: SJ suger, miljövänligt, slippa flyga, ökar möjligheter för alla, Gabby slipper lägga tid på att pendla och det skulle ta 20 minuter till PM & Vänner.
Pengar hämtas: Inga vinster i välfärden. Förutom tandläkare (läs Lasse Holm).

Ja det var väl det, vid närmare eftertanke, ett nytt parti vore på sin plats. Infrastrukturdemokraterna. Kanske vore något att dra igång, eller så håller jag mig till majonnäs, kanske blir bäst så.

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar