Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
07
Apr 14

Ikväll gör jag min 87:e allsvenska match

Äntligen! Hemmapremiär ikväll på GFA. En ny säsong, ett nytt giv, ett tomt ark som ska fyllas. I ärlighetens namn har jag, som egentligen alltid, inte följt försäsongen särskilt slaviskt mer än i den mediala rapporteringen. Så det ska bli härligt att få se FF spela igen och samtidigt bilda sin egen uppfattning om årets upplaga. Dock kanske något tidigt, då dom första matcherna har en tendens till att bli något Hawaii, men dom är oerhört viktiga, alla poäng räknas i slutändan, breaking news.

Vad ska bli kul och se då? Jo, framförallt spelidé, kommer man märka någon större skillnad? Har arvet från Nanne lagts helt på hyllan och ersatts av långa bolla på Bengt eller finns grundtanken att spela sig nedifrån och upp kvar toppat med ett kreativt passningsspel? Är vi, rakare i spelet, och hotar i djupled i större utsträckning? Har man samma trötta speaker?

Jodå, jag var uppe hos Svante i förra veckan och kritade på för min sjunde säsong som speaker, räknade ut att jag ikväll gör min 87 allsvenska hemmamatch, och med det har jag nog gjort fler hemmamatcher än någon i truppen, förutom Ola Ragnarsson då förstås. Och på frågan om jag kommer ändra min spelidé? Nja, kanske inte lika mycket i sidled som innan, utan ett modernare och djupare speakerskap. Värt att tillägga, när jag skrev på satt Thomas Andersson Borstam i samma rum, närmare än så kommer jag nog inte känslan av att skriva på för Kalmar FF, som spelare.

Kalmar FF berör och påverkar. Äntligen har ett kärt samtalsämne blivit legitimt igen i fikarummen runt om i kommunen, och jag kan verkligen lida med dom relativt få som verkligen inte bryr sig, för idag pratas det fotboll runt om i byn likaså imorgon oavsett resultat. Och det är du som är Kalmar FF. Så om du har möjlighet, följ inte laget hemma, framför tv eller nät, utan ta dig till Guldfågeln ikväll. Fotboll ska upplevas live, och föreningen behöver alltid ditt stöd.

Och bryr du dig inte så mycket om fotboll så hörde jag att Guldfågeln skulle dela ut 8000 portioner gratis kyckling, bara det är ju en anledning att dyka upp. Vi syns!

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar