Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
08
Sep 11

Hussman ätta hä

Lunchen häromdan blev hysterisk. Seger hade sedan länge bokat in en golftävling vilket var helt lugnt eftersom vi nu hade chansen att på riktigt ta pulsen på Sofie. Även Lotta var ledig men med mitt något skeva självförtroende skulle inte det heller vara några större problem. Det visade sig att jag skulle ha fel, riktigt fel. Precis innan lunchen upptäckte jag en hel del fel i vårt hotellbokningssytem, vi var helt enkelt överbokade på en del datum. Jag inser att detta måste lösas per omgående samtidigt som Richard på någon konstig vänster lyckas skära av en fingertopp när han ska sprätta upp ett gäng kassar. Det blöder något enormt och han får åka till vårdcentralen för att lägga om fingret, mitt i lunchen. Jag är redan aningen hysterisk för överbokningarna och det väller in folk, jag är ensam i kassan och inser att jag måste expediera och lägga hotellbokningarna åt sidan.

Många handlar ju också luncher till många fler på arbetsplasterna runt om vilket gör att dessa kunder tar något längre tid att expidera, och det var precis det som hände. Kön växte sig längre och längre, jag körde två kassor parallellt för att utnyttja båda kortläsarna men vad hjälpte det med Lasagne på menyn. Lövet serverade Husman som en skållad bäver och för er som sätt denna fantast i aktion vet hur fokuseras han är när han med stadigt grepp och beslutsamma steg bär sin stolthet rakryggad och ropar till gäster som står i hand väg: -Bakom!!!

Som sagt ingen som kan hjälpa mig, eller? I kassan ställer sig nu vår salladsstjärna tillika gamla vietnamesiska mattelärare Thuan och gör ett tappert försök att lindra väntetiderna i kassan. Han gör det med ren välmening men problemet är att Thuans kassakunskaper samt svenska är klart begränsade och när det börjar hagla klippkort, presentkort och studentrabatt då kör det ihop sig rätt jävla rejält. Och inte nog med det. Av okänd anledning har Thuan inte registrerat att vi har ett bättre bongsystem i köket där kocken kan se hur många husman som ska ut, så varje gång han sålde en husman gick han in till Sofie i köket och sa med sin robotliknande stämma:
-Hussman ätta hä! (husman äter här), vilket då ganska naturligt gjorde Sofie lite skogstokig eftersom det samtidigt också bokstavligt talat sprutade ut bongar ur kvittoskrivaren i köket. I stridens hetta försökte jag förklara för Thuan att han inte behövde springa in till köket varenda gång han sålde en: hussman ätta hä. Han nickade klart förstående, återgick till kassan, sålde en husman, gick in till köket, och sa:
-Hussman ätta hä!

Jag känner mig nu precis som John Cleese i Fawlty Towers.
-För helvete Thuan! Du behöver INTE SÄGA HUSSMAN ÄTTA HÄR FÖR DET KOMMER EN BONG TILL SOFIE I KÖKET SÅ HON SER DET UTAN ATT DU BEHÖVER SÄGA NÅGOT!!!

Tystnad.

-Bong…Hussman ätta hä!

Som tur var såg många av våra stamkunder att det minst sagt hade kört ihop sig och log förstående. Kön ringlade sig nu ut på gatan och jag ville bara försvinna till Spanien och lägga mig med familjen Bergvall på stranden i Marbella och dricka kaffe och äta kaka. Då ringer Carina på regionförbundet och undrar var deras buffé håller hus.

-Thuan, kör direkt med den maten till regionförbundet!!
-Hussman äta hä?

Fotnot:
Thuan är en fantastiskt tillgång och extremt duktig i köket, det finns få svenskar som kan producera med sån kontinuitet, kvalité och hastighet. Han fick jobbet på Kallskänken efter att i drygt ett halvår innan sina SFI-lektioner (svenska för invandrare) ställt sig gratis i produktionen varje morgon för att lära sig arbetet. Han jobbade tidigare som mattelärare i Vietnamns huvudstad Ho Chi Minh.

Be Sociable, Share!

9 kommentarer

  1. Underbart! Varför, varför, varför spelades detta inte in!? Sätt genast upp en webcam som sänder lunchinfernot live!

  2. Idag funkade det bra i kassan 😉

  3. Hälsa Seger att såsen var gudomlig!

  4. Framtidens fotboll

    Hysteriskt roligt! Mycket gutt i bokform framöver, ett måste.

  5. Varför säger så många svenskar ”Vietnamn” om Vietnam?

  6. I’m not from inside the biz, but from where I sit as an Organized Assistant client, OPPI seems a more inclusive moniker than NAPO (organizing do81e&#n2s7;t begin to describe all that OA does for me) and that the name change would simply reflect the evolution of a growing industry.

Lämna en kommentar