Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
24
Okt 13

Hört om Kalmar FF:s framtid och vi hyllar Rydström

Mycket spännande och intressant kväll på Kallskänken igår när Nyblom, Borstam och Samuelsson pratade om Kalmar FF:s framtid. Man betade av ekonomi, tränarfrågan och framtida värvningar.

Fick möjlighet att tjöta lite extra med nye sportchef Thomas Andersson Borstam, förutom att han verkar vara en trevlig prick så fick nog alla igår intrycket av att han är en oerhört kunnig fotbollsledare.

Hört från gårdagen:
När det gäller tränarfrågan är det Kalmar FF:s förstaval och har alltid varit.

Att behålla spelare med utgående kontrakt är svårt, dialogen förs nästan alltid med deras agenter som givetvis älskar situationen med utgående kontrakt. Allsvenska spelare som går till en mellanliga modell Polen/Norge kan räkna med att dubbla sin lön fem till tio gånger, omöjligt att konkurrera med dessa löner allt annat vore hybris.

Däremot menar Borstam att Kalmar FF är en attraktiv förening för unga talanger, vilket man givetvis ska fortsätta vara. Många kan tänka sig välja KFF för att sedan ta nästa steg i sin fotbollskarriär. Att förädla spelare och sedan sälja är nödvändigt för driften.

Svante menar också att försöka hålla dom kvar är inte alltid rättvist mot individer som vill ta nästa steg och utvecklas ytterligare i sin fotbolls karriär.

Guldfågeln Arena kostar Kalmar FF ca 20 miljoner per år. 10 miljoner i lånekostnader samt ungefär 4 miljoner i drift och underhåll. 6 miljoner i avskrivningar. Jämför detta med Fredriksskans som kommunen äger och Kalmar FF hyrde för 1 miljon per år, inklusive allt.

Öster får cirka 17 miljoner i kommunbidrag medan Kalmar FF får 6,5 milj. Pengarna till Östers arena lånade Bosse Frank ut och Öster skjöt in hela 400 000 kr av sitt kapital till bygget. Jämför detta med Kalmar FF satte in runt 30 miljoner av sitt kapital när GFA byggdes.

Nästa års säsongskort på familjeläktaren kommer troligtvis att sänkas och man har många planer på att förbättra evenemanget.

Ljudet på arenan är ett problem som man vill åtgärda.

I övrigt var publiksiffrorna en het potatis igår som engagerade sponsorerna, inget vettigt och konkret sades i och för sig i debatten.

Min personliga syn på det hela är:

Flaggor på KLT:s bussar löser inga problem på lång sikt. Evenemanget måste bli bättre.

Spelet måste bli mer underhållande. Jag saknar ett tydligare djupledsspel som alltid är kul att kolla på.

Det måste bli billigare att gå på fotboll sett över en hel säsong.

För mycket gratis företagsbiljetter som ligger och skärpar på firmorna. Näringslivet måste ta sitt ansvar och utnyttja sina plåtar.

Dom stora drakarna i stan sponsrar på tok för lite. Vi har företag som omsätter miljarder som sponsrar med silverpaket. Här måste marknad bearbeta längre upp i hierarkin.

Supporterkulturen måste bli starkare. Och detta ansvar ligger inte hos föreningen, utan hos folket. Visst kan Kalmar FF finnas till hands och stötta med små medel, men en äkta supporterkultur föds ur folket. Supporterunionen gör ett bra jobb, med den nya placeringen av klacken kanske resten av arenan kan släppa loss.

Avslutningsvis, vi behöver framförallt en ny hungrig speaker.

På onsdag nästa vecka kommer vi på Kallskänken hylla Henrik Rydström, på vårt lilla sätt. Vi har beställt 100 st kaptensbindel med en tryckt 8:a som vi i personalen på Kallskänken kommer att bära med stolthet under veckan. Denna kaptensbindel kommer vi också att sälja för 50kr st där pengarna oavkortat går till Kalmar FF:s ungdomsförening. Va med du också och hylla föreningens genom tiderna störste spelare. Kaptensbindorna finns på Kallskänken för försäljning från och med onsdag kl 11:00.

1021-3010-jr-k_4

WD_0059

WD_0060

WD_0058

Be Sociable, Share!

3 kommentarer

  1. Ja du Martin Nilsson, du upphör aldrig att förvåna..dina texter och slutsatser är ibland på en nivå som är grymt imponerande. Undrar var din karriär kommer att sluta…GILLAR trots att det handlar om något så trist som fotboll och Rydström

  2. ”Nästa års säsongskort kommer sänkas med ca 800 kronor och man har många planer på att förbättra evenemanget.”

    Gäller detta alla säsongskort eller några specifika?

  3. Spännande, nytt tänk i FF är ett måste. i med och motgång

Lämna en kommentar