Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
25
Okt 11

Home sweet home!

Vi satt i den inredda fiskeboden gläfsande likt vargar. Det var dags för den utlovade skaldjurskvällen med obegränsat av havets läckerheter. Men vart i helvete var maten någonstans? Vi flackade med blicken och tittade undrande på varandra, hade vi blivit lurade. Då, helt plötsligt knakar det till i taket. Ner firas sakta men säkert en eka till bredden fylld av hummer, havskräftor och räkor. Vi visste inte om vi skulle skratta eller gråta åt denna överpretentiösa presentation, men det fanns varken tid eller lust till vidare tankar om ekan som just firats ner från taket. Här skulle frossas i skaldjur. Och jag har nog aldrig genomfört en dödssynd så kraftigt som igår. Jag åt nog närmare 30 havskräftor fram till jag gick in i väggen, sen kände man sig rätt färdig med Smögen. Tack Feldt’s Fisk och Svensk Cater för en oerhört generöst äventyr att minnas för livet!

Sen att det verkar vara en förbannelse för samtliga människor att vantrivas i en minibuss är en annan sak. Det är en bit till Smögen.

Imorgon hör ni mig i Sveriges Radio Kalmar mellan 07.00-10.00 i P4 Morgon. Det blir säkert lite snack om hummerfisket.

På torsdag rullar vi till Helsingborg för det Nomas efterlängtade gästspel på Gastro. På fredag flyg vidare till Berlin med Wilson. Tung vecka.

Min premiärkrönika som publicerades i Östran finns här

För övrigt Dan, så har min leverans av vin anlänt. Du får gärna komma förbi i nästa vecka och titta till utbudet inför nästa sittning.

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar