Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
12
Jun 11

Helgens bravader och ifrågasatt yrkesstolthet

Gårdagens match var ingen större höjdare, men trots allt är vi fortfarande obesegrade på GFA. MFF på onsdag blir en tuff match, eller? Ryktet säger att man ska öppna loungen till allmänheten vilket är ett bra initiativ.

Droppade in i nya saluhallen igår och kunde ganska snabbt konstatera att det blir ett livsfarligt ställe för mig. Hysteriskt mycket folk och bra drag i hallen. Kommers, finns inget vackrare. Kommer det vara fortsatt hög standard i ost, kött och fiskdisken kommer undertecknad smyga in där alldeles för ofta. Gårdagens inköp slutade i en skaldjursfestival med ostron, svensk hummer, havskräftor, räkor, blåmusslor, löjrom och champagne. Seger slog en aioli och vi var hemma.

Att saluhallen även har mejeri och ägg var verkligen ett plus, nu är det upp till oss som bor i staden att se om det kommer att fungera. Det var rätt många som ögonshoppade igår med händerna gubbvaktande i kors bakom ryggen.

Houseparty i fredags innan Adian Lux och jag har nog aldrig haft så mycket folk hemma. Fler folk än i kyrkan. Jag kunde inte namnen på hälften, men alla var trevliga och städade…eller städade och städade, snarare glada.

Med tanke på den rådande och något infekterade debatten om säkerheten på våra allsvenska arenor runt om i landet reflekterade jag igår över att många av ordningsvakterna runt om arenan stod och pratade med varandra och i vissa fall hängde lite avslappnat på räcket precis som att dom vore vilken publik som helst, en annan stod en längre rid och knappade på sin mobiltelefon. Det kändes för stunden lite märkligt och på något sätt inte särskilt seriöst. Inte för att det på något sätt finns någon större hotbild på just FF:s matcher. Men det handlar väl ändå om någon form av yrkesstolthet. Med tanke på dom runt 500 kr i timmen per ordningsvakt föreningen betalar är väl det minsta man an begära att de inte ska stå och hänga på räcket och snacka med varandra, eller har jag helt fel? Är det kanske en arbetsmetod för att skapa trygghet? Vad tycker du?

Be Sociable, Share!

4 kommentarer

  1. Kan vara läge att börja ställa krav på ordningsvakterna. I och med de senaste tidernas oroligheter på arenor runt om i Sverige borde säkerhetschefen på GFA haft en ordentlig genomgång med sina underhuggare där tydliga direktiv borde ha framkommit. Knappa på mobilen, stå och häng eller prata skit med varandra borde inte anses som acceptabelt under ett arbetspass!

    Vart har arbetsmoralen tagit vägen?

  2. Varför klipper ni av inmarschlåten? Om ni tycker att låten är för lång så får ni väl börja spela låten innan spelarna kommer in, så att vi åtminstone får sjunga klart. Stämningen dör ju när man helt plötsligt ska sluta sjunga.

  3. Ja, se på AIK t.ex. Inmarschlåten börjar när spelarna står i spelargången och taggar, sen släpps de ut lagom så att låten sjungs klart när de stått uppradade på planen en kort stund. Kan väl inte vara så svårt att hålla spelarna i gången en stund så att timingen blir perfek?

  4. Ni har helt rätt. Problematiken ligger i att FF får böter om matchen inte drar igång i rätt tid, detta i kombination med att det ligger ett officiellt reklamblock precis innan inmarschen samt att spelarna är ständigt försenade vilket försvårar timingen!

Lämna en kommentar