Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
10
Jul 12

He must be a very important person.

Intensiv vecka är bara förnamnet, Belfast och Bröllop. Men kul, ja det hade vi. Men vi börjar i Nordirland, för vad hände egentligen i Belfast? Mycketgutt.se ger er lite mer.

Efter en enormt smidig resa med privatjet till Belfast från Kalmar satt vi på en pub och trivdes då B-G skulle gå ner för en trappa. Han lyckas då ta ett luftsteg och faller olyckligt på sin högra fot, dock ett ganska odramatiskt fall. Men han har ont, riktigt ont. Producent-Petter var närmast och säger att han tycker sig hört ett knak. Jag gör en okulär besiktning av foten och märker en svullnad på utsidan och tänker genast, stukning! Och för er som har varit med i idrottssvängen vet att vid en stukning ska man stoppa blödningen, så jag trycker till på B-G’s utsida varav B-G får så ont att han måttar ett slag mot mig. Vi baxar in honom i en taxi och tar oss till hotellet, väl inne på rummet konstaterar jag en svullnad även på insidan. Jag ringer nu Anna Telleus Johnnys P’s fru för konsultation, hennes svar efter min beskrivning. Den är med största sannolikhet bruten, säger Anna. Och jag går lite fint ner i receptionen och beställer en ambulans. Det tar inte två minuter så sladdar två salta killar upp vid hotellets ingång. Säg så här. Dom har sett värre saker i Belfast än en bruten sponsorfot. Upp på rummet och B-G får snabbt smeknamnet Bee-Gee’s av ambulansförarna. Sen åker vi in till Royal Victoria Hospital och får god service. Det Nordirländska sjukvårdssystemet kändes identiskt med vår svenska.
Hursomhelst, detta är var läkarna kommer fram till:

En styck bruten fotled.

Eftersom benet ligger fel gör man under natten ett par misslyckade försök att lägga benet till rätta, något som givetvis gör riktigt skitont. Och ni kan tro att dom var förvånade dagen efteråt när Kalmar FF’s läkare Anders Linge dök upp på avdelningen för att konsultera med den Nordirländska läkaren om B-G’s fot. Den behövde operation och detta var något B-G ville göra i Sverige, eftersom vi hade en så smidig resa tillbaka med privatjet. Så med drygt 10 personer som hälsade på B-G på sjukhuset, en privatläkare tillika ortopedkirurg samt önskemål om ambulanstransport till vårt privatjet så började snacket på sjukhuset att gå.
Lägg därtill B-G som har lite av en Godfather-aura liggandes likt Don Corleone i en sjuksäng.
Tillslut kunde inte en sjuksyster bärga sig utan sa det alla på avdelningen tänkte:

-He must be a very important person.

Be Sociable, Share!

4 kommentarer

  1. Okulär besiktning..skomakare bliv vid din enkla läst. ” identiskt med svensk sjukvård ” in your dreams. Gudfadern är nu behandlad av läkarna på Sveriges bästa ortopedklinik enligt oberoende undersökningar från 2011-12. Be humble dear Martin Nilsson

  2. Kan intyga Dan’s inlägg. Har för 10-15 år sen fått båda axlarna opererade för att de gick ur led under idrottslek. Båda armarna hänger ännu kvar i axelleden!!! 🙂

  3. Skönt med vänner som finns till hands och ställer upp…

  4. Hur kommer det se ut med en Servicechef på kryckor?

Lämna en kommentar