Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
07
Sep 12

Hattrick i Korpen

Jag vill inte påstå att jag försökt undgå mitt nya Korpenlag, men den senaste tiden har alla våra matcher krockat med jobb och semester. Så det var en något skamsen person som anslöt till gårdagens Korpenmatch, lägg därtill att jag inte riktigt vet vart jag har mig själv varken fotbollsmässigt eller konditionsmässigt. Och alla ni som har spelat fotboll känner säkert igen sig i den osäkerheten, man har svårt att tajma både boll och närkamper. Jag var till och med så nervös att jag valde att stå med flaggan vid sidlinjen första minuterna, ja då vet ni hur illa det är. I laget finns legender som Lasse Johansson, Niklas Kaldner, Burvall, Olle Nordin, mm, det här är grabbar där fotbollen liksom ligger i blodet.

”Gör det enkelt Martin” säger jag tyst till mig själv när jag kommer in i spelet. Jag får ganska snabbt en tuff smäll och studenterna vi möter är fina i köttet, det här kommer bli en hård match. Med räverna i mitt korpenlag Absolut, rullar boll. Och rullar man boll, då är man en svår motståndare. Jag får några minuter in i första halvlek en boll i djupled av Brasse-Lasse, jag rycker ifrån deras mittback, bollen studsar upp och jag drar till lugnt och sansat. MÅL! Högra krysset. Ett klassavslut signerat Mr Majonnäs. Jag har svårt att dölja mitt första Korpenmål. Jag joggar sådär oberört mot mittlinjen, men egentligen vill jag springa ett ärovarv runt hela Södra Utmarken och sedan slita av mig tröjan. 1-0. Vi fortsätter rulla. Pingislunga. Byte. In. Ut. Gör det enkelt. Rulla på fot. Satan. Felpass. Ändå OK. MÅL!. Lasse-Brasse, skott utifrån som styrs via en av deras backar. 2-0. Vi kontrollerar matchen nu, och vi spelar riktigt bra. Det är en fröjd att se Lasse-Brasse och Kaldner på mitten. Det här kommer gå vägen, och jag är inte alltför bortgjord. Pang. 2-1 i rövva. Vad hände? Miss i hemjobb och försvarspel. Matchen lever igen, fan. Nu måste man ju springa igen.

2:a halvelek, i pausen har vi sagt att vi måste komma till fler avslut då vi tappar boll i sista tredjedelen.. (kan man säga så om 7-manna?) Jag får bollen i offensivt läge, går mot mål, Kaldner kommer på högerkant och gör en stark löpning, drar med sig backen och jag får fritt fält, drar till, MÅL!, 3-1, stenhårt och välplacerat i nedre högra hörnet. Tror knappt mig själv, även detta mål är distinkt och vackert. Nu sackar studenterna och vi håller mycket boll. Mitt självförtroende nu är större än Zlatans och jag gör som alla forward gjort i alla tider vid två mål, jag börjar narkomani-dribbla, men vad fan gör det, jag är ju snudd på matchhjälte i min andra Korpenmatch i livet. Några minuter senare, får boll igen i offensivt läge, bryter in i straffområdet har en extremt dålig vinkel men sjukt självförtroende, drar till, MÅL! 4-1, sträckt vrist rakt upp i nättaket. Hattrick! Har Krögers Öppet? Harrys? Nu är fan Larmtorget nära. Slutsignal. Vi vinner med 4-1 och jag gör tre mål. Det har typ aldrig hänt, ialla fall inte de senaste 10 åren. Jag njuter av tugget efter matchen.

Back-Sören säger: Helvete vad bra den där bagaren var! Eller var du kock?

Så nu vet jag inte vad jag ska göra. Sluta på topp? Inser ju att jag aldrig mer kommer göra en sådan här match. Väl hemma vid matbordet var jag besviken. Inga telefoner ringde. Wassmo? Jörgen Ström? Hallå? Det spelar ingen roll vilken nivå man spelar på, allsvenskan eller Korpen. Känslan efter tre strutar är fanimej helt fantastisk.

Missa inte BGs och min nya lokala podcast där vi tjötar om allt.

Be Sociable, Share!

3 kommentarer

  1. Ärligt talat….35 minuter. Då måste ni vara jäkligt intressanta.

  2. Like Kim, I’m not convinced by the generational argument. Even though I’m a young(ish) person who usually votes ALP 1 (I voted Greens 1 this time, but I wo&nldu#8217;t have if it was a Greens ALP contest in my seat), I accept that the generational thing is a reasonable descriptor of the current state of things. But parties and the political landscape are far too changeable to use that descriptor to predict the growth or demise of any party.

Lämna en kommentar