Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
15
Feb 11

Här ska det samverkas!

Tro det eller ej, men ibland kommer till och med jag till insikt, på innelistan 2011 sätter jag ordet samverkan. Jag vet att det kan framstå att jag är lite bitter i bloggen stundtals, men ni som känner mig vet ju att så är inte riktigt fallet. Därför förespråkar jag numera mer samverkan mellan företag. Hur då? Jag ska försöka förklara hur jag tänker genom att ge ett konkret exempel.

Det hela började egentligen 2010, jag kände en oerhörd ångest inför att släppa in Wilson Creative på Kallskänken, jag gjorde det tillslut, och det klipptes och klistrades i den grafiska profilen, nya färger och typsnitt infogades, Mycket Gutt applicerades och ny hemsida landade, en ny karaktär i form av Tony Aioli föddes, ett jävla hallå var det rent utsagt, och dyrt så in utav i helvete. Lite jobbigt till en början men efter att ha fått ett verksamhetsårs perspektiv på satsningen var den givetvis helrätt. En ökning med 500% på bara hemsidans trafik. Och jag tror många småföretagare där ute sitter i samma position som jag satt för ett år sedan, men frågan: Ska jag verkligen våga släppa in en extern organisation eller person i min verksamhet? Ska jag verkligen låta någon annan göra det jag tycker att jag är bäst på, och som jag gjort i alla år sedan Moses föddes? Allt ifrån bokföring till beställningar, städning till sälj.
Svaret är inte alltid självklart ja, men oftast är det så oerhört nyttigt att låta andra människor få inblick i din verksamhet för att ta ytterligare ett steg i utvecklingen. Jag är medveten om att ordet konsult kanske inte alltid ligger så rätt i munnen, det är förknippat med svåra kostymer, saltade fakturor, Chris Karlsson och 19-tums fälgar. Men detta är lång ifrån verkligheten, det finns fortfarande sjukt många dåliga konsulter, men det finns också många oerhört begåvade och nytänkande, Wilson Creative är en sådan, visst jag är jävig som fan i frågan, men hade Wilson och undertecknad vuxit så knakade om vi inte gjort ett bra jobb?
Dåliga företag går dåligt, bra företag går bra, svårare än så är det egentligen inte.

Så därför, du där ute som vågar ta nästa steg med ditt företag, imorgon ringer du först Regionförbundet och löser in en konsultcheck på 50 000, och vågar satsa på något nytt, ring mig, eller ring någon annan, en städfirma eller revisor, gör något för dig själv och regionen. Alliera dig med din fiende eller vän, samverka, sudda ut gränser, tänk nytt. Denna regionen behöver det, och även ditt företag. Jag lovar inte direkt manna från himlen, men det är en häftig resa med att jobba med nytt folk och nya ansikten.

Seger, Wilson, Partykompaniet, Östran, Barran, Kalmar FF, Sveriges Radio, Kalmarsund Promotion, Brinken, Kommunen och många fler, alla är vi organisationer och personer som vågar lossa på skygglapparna och står för samverkan.

Så i ett led i min nya livsstil har jag nu bjudit hem alla dom bästa kockarna i Kalmar på en kall, här ska det samverkas, över utsuddade gränser.

Be Sociable, Share!

5 kommentarer

  1. Du behöver hjälp av The Other Media!

  2. Sätt ett kryss i din almenacka – kvällen den 18 april – DÅ ska det samverkas

  3. Brinken… haha hahahaha hahahahahahahaaha

  4. Dan, jag har hört att dom röker på det stället!

  5. Dan, jag har hört att dom röker på det stället!

Lämna en kommentar