Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
27
Jul 11

Har du sett herr Kantarell

Det trodde man inte, att man skulle ut i skogen och plocka kantareller med sina svärföräldrar. Men plötsligt händer det och det var mycket trevligt och rogivande. Och det är alltid med samma förväntansfulla känsla och självförtroende man kliver in i skogen. Letandet efter det det gula guldet blir snabbt en jakt mellan liv och död, nja, kanske inte riktigt men det infaller någon form av outtalad prestige kring vem som hittar den första kantarellen där mitt ryska ursprung gör att jag också sätter extra press på mig själv. Vi hittade sammanlagt fyra kantareller och Gabby såg en fet huggorm. Det slutade med att jag ringde Nilsson & Lindblom och beställde ett halvkilo kantareller. Kvällen avslutades med stuvade kantareller och lammytterfilé.

Kalmar FF värvar och sänder härliga signaler inför hösten och nästa säsong, värvningen av Mattias Moström känns jäkligt bra och den nya brassen Pedro kan säkert leverera med ett gäng träningar bakom sig. Bra där.

Imorgon drar vi igång matlagningen till Calmare Nyckel Cup, runt 1000 personer ska ha frukost lunch och middag i dagarna fyra. En riktigt sommarklassiker på Kallskänken, jobb dygnet runt med en ständig hatkärlek till uppdraget.

På söndag är det Kalmar Gran Prix, en fartfylld cykeltävling på Kvarnholmen som jag tror kommer bli riktigt kul att se. Undertecknad ska vara speaker och loppet starar 18.00 men jag finns på plats på Larmtorget redan 17.00 för lite intervjuer och för att göra ett försök att sätta mig in i cykelvärlden.

Be Sociable, Share!

En kommentar

  1. Man ska ha ”kantarellögon”…det underlättar…

Lämna en kommentar