Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
06
Feb 11

Guldfesten

Guldfest igår och alltid lika imponerande med utsmyckningen av den i vanliga fall ganska osexiga Kalmar sporthall. Wilson var nominerade i två kategorier kan man säga, dels för Science Park award samt årets marknadsförare i och med Kallskänken. Vi sa till varandra att vi verkligen inte skulle bli besvikna om vi inte vann, och det gjorde vi inte heller, och därmed kan alla dra åt helvete.

Grattis säger jag till Linneuniversitetet som med sina 20 miljoner i marknadsföringsbudget helt klart varit en värdig vinnare, om dom hade varit ett företag och inte en statlig institution. Men jag är inte bitter. Jag känner mig bara som Guldfestens Colin Nutley.

Som sagt, oerhört vacker inramning och välplanerad logistik som alltid, imponerande. Men det kändes som man lagt all energi på just detta och helt och hållet glömt att fylla underhållningen. Prisutdelningen blev opersonlig, utdragen och tillslut helt ointressant. Om detta nu var en gala som skulle sammanfatta verksamhetsåret 2010 i Kalmar, vart fanns reflektioner, sketcher och intressant innehåll? Rickard Sjöberg kändes oerhört malplacerad även fast han var proffsig, men det kändes inte som han hade fått några som helst fakta eller manus, snacka om att kasta 50 000 kr i sjön. Den enda som levererade igår var egentligen lite oväntat Magnus Carlsson som bara gick in och körde över hela sporthallen med Suspicious Minds och det slutade med att halva hallen började spontandansa och det blev en riktig islossning. Snacka om att inte kasta 50 000 kr i sjön.

Att det sedan spelades musik från dansbandskampen när vinnarna gick upp vill jag inte ens kommentera, inte heller den ständiga rundgången. Som sagt, mat, logistik, bar, utsmyckning, Magnus Carlsson och efterfesten får klart godkänt, prisutdelningen och resten av ”underhållningen”, riktigt skitdåligt. Nästa år efterlyser jag en mer personlig och djupare gala som faktiskt skulle kunna blanda högt med lågt och samtidigt våga driva lite med företagarna och politikerna i Kalmar. Kalmar FF, Arenan, parkeringar, kaffefrågan, KSRR och osv. Mitt förslag, ge ansvaret för själva underhållningen till Adam Lindroos och Alarmstreet Media.

Be Sociable, Share!

4 kommentarer

  1. Rackarens vad vass du är i din blogg.

  2. Vinner man inga priser och inte ens kunna knyta en fluga rätt så blir det så här=), frågan är väl Dan, vad tycker du?

  3. Detta den stora fördelen med FB och bloggar. Man får veta vad folk tycker. Jag tycker också det är bra att man säger ifrån när det något man inte gillar. Det är utvecklande för berörda. // Thomas

  4. Absolut! Jag vet att ni efterlyste kritik, och jag vill samtidigt poängtera att mycket var också bra igår! Men förra året var mer underhållning och kärlek.

Lämna en kommentar