Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
16
Jul 11

Gubbmorgon

Det rasslar till på Uffe-Tacos rum, jag vaknar direkt. Jag fyller snart 28 men i det här läget känner jag mig snarare som runt 70. Jag kollar instinktivt på klockan, 06.17, en lördag, vad fan är det som händer. Kan ens Uffe-Taco gå upp så här tidigt? Är det fysiskt möjligt? I samma veva som jag försöker hålla tillbaka min irritation över av att jag just blivit väckt ofrivilligt en lördag strax efter 06.15 hör jag hur det börjar småpratas i vardagsrummet. Just fan, Hipster-Simon har sovit över.

Det visar sig att grabbarna ska spela golf på Ekerum och nu har ljudnivån stigit ytterligare liksom min irritation över att jag blivit väckt på mitt egna gods. Problematiken i det här läget är att jag känner mig själv så pass väl att ett försök att somna om är bara att glömma. Och för varje skåplucka som öppnas, för varje litet mummel eller skratt som jag hör nere från köket ökar min redan ganska långt gångna irritation, nu kan jag till och med höra skedar slå mot dom djupa tallrikarna när Taco och Hipster slevar i sig filmjölk. Lugn Martin, lugn. Du kan inte vara så här gubbig, du är 27, ska fylla 28. Var barmhärtig mot dina bästa vänner som bara ska spela golf. Dom vill dig inget illa. Gabby har inget hört, allt är egentligen ganska okej. Och precis då piper mikrovågsugnen och Uffe-Taco tar ut något och drar igen luckan till mikrovågsugnen och det låter i min värld som ett skarpt pistolskott. Jag far upp ur sängen som en skållad bäver och utbrister:

– NI KANSKE SKA SÄTTA PÅ EN LÅT OCKSÅ! KLOCKAN ÄR FÖR FAN TJUGO ÖVER SEX OCH DET ÄR LÖRDAG!!!!!

-Men vi gör ju bara frukost. Svarar Taco.

Jag lägger mig i sängen igen och som ett kort på posten kommer det dåliga samvetet. Det är numera helt knäpptyst nerifrån, skratten, skedarna, mummlet, glädjen är helt borta. Och tankarna far i huvudet. Var jag för hård. Överreagerade jag? Nej, nej verkligen inte. Dom ska fan inte komma hit och föra liv, någonting får dom för helvete lära sig. Det handlar ju om respekt. Fast, det är klart, nog var jag lite hård ändå. Fast det där med att spela en låt, det var osmidigt. Fast, jag undrar vilken låt dom skulle valt, kanske Rainbow:s – SinceyYou been gone. Fan, den är bra…

Whhooaa, whhooaa, whhooaaaa,
I get the same old dreams, same time every night
Fall to the ground and I wake up
So I get out of bed, put on my shoes, and in my head
Thoughts fly back to the break-up

Bra låt, den ska jag köra i bilen idag. Äh, jag får väl gå ner till grabbarna och snacka lite. Väl nere i köket satt två livrädda pojkar och jag ursäktade min gubbighet. Vi började snacka, jag talade ut om mina problem, skrattade och hade det faktiskt riktigt trevligt. På väg tillbaka i sovrummet, där ligger Gabby och sover, hon mumlar.

-Martin, nu gjorde ju du likadant.

Be Sociable, Share!

En kommentar

  1. Hej Martin,

    Jag och Uffe Taco har nu startat en blogg som heter Extremt Gutt. Ingen kommer gå fri. Allt som sägs och görs i goda vänners lag kommer att publiceras. Vi har även Niclas Wassmo på vår sida. News of the world har också tackat ja till ett samarbete. Better watch your back…

Lämna en kommentar