Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
16
Mar 12

Godfathers pekfingervals

Av damm är du kommen, av damm skall du åter bli. Renoveringen lider mot sitt slut, endast ett par detaljer återstår såsom toalett och rinnande vatten. Nej, så illa är det inte, men fan nästan. Det har varit ett maraton och det är en utmaning att vara utan ett hem i en månad. Och nu tänker ni säkert: Ja! Fatta alla hemlösa liksom i typ Stockholm och så, liksom. Ja, det är bara att hålla med. Sjukt trist att vara utan hem.

Om man nu bortser från det som ändå präglat min vardag ett tag, vad har i övrigt hänt? Inte ett skit. Skämt och sido, det har kokat upp en hel del kul grejer. Vi ska göra historiens bästa Gerillakampanj åt Kalmar FF i nästa vecka. Mer än så säger jag inte, håll ögon och öron öppna. Det blir en garanterad snackis.

Igår var det smygpremiär för Villa Solbacken när Älgänkorna fick möjlighet att lufta de nyrenoverade lokalerna. Tummen upp för Oskar och Seger som fixade maten.

Idag har vi bandat ett Receptfritt som går på onsdag. Anledning var att min programkollega Triberg var tvungen till att åka till Tobago för att betala skatt för sin tomt hon har där, betalningen kan nämligen enbart betalas fysiskt på plats av ägaren till marken. Dyrt var det också. 15 spänn. Fatta att åka över halva jordklotet för att ge en hövding 15 spänn i handen. Underbart.

Nästa vecka drar den innersta sponsorcirkeln till Amsterdam för trevligheter. Passa på att plocka bort mig och BG från alla sociala kanaler eftersom vi kommer att kräkas ut material från resan. Eller det blir nog bara jag som syns. Såg på reselistan att B-G inte skulle ha med sin IT-slav Metro-Martin som annars sköter
uppdateringen åt en rätt IT-död B-G. Han må ha många läsare på sin blogg, men ni vet väl att han skriver inläggen med pekfingrarna va? Tänk på det nästa gång ni läser hans tunga texter. Man kan se framför sig hur han hemlighetsfullt sitter i mörkret med glasögonen på nästippen i sitt hus på Ängö, skärmens ljus lyser upp rummet. Plötsligt skrattar han till åt något han själv skrivet, och för er som sett honom skratta vet att han börjar guppa något och det uppstår ett fräsande läte. Det uppstår en paus, sen återupptas pekfingervalsen.

Nyhetstorka på Barran? Ja vafan, vi dunkar in lite läkarlöner istället. Dessa stackars underbetalade läkare. Det är tur att dom är så översmarta att dom förblir landstingsanställda så vi andra klåpare kan driva företag och tjäna dubbelt så mycket. Nej, nu överdriver jag. Men jag tycker repliken signerad överläkare Jörg-någonting på artikeln var fantastiskt bra. Han tjänar ungefär 3100 kr för att rädda ett liv 23.30 på kvällen. Vad fasen kostar det att rädda en vattenläcka samma tid?

Nu dags att ta sig samman och dricka ett rågat glas rötjut. Sen spänner vi bågen och dammar vidare.

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar