Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
26
Maj 11

GFA-effekten och nya fotbollskonsumenter

Tåget, på väg tillbaka till Skåneland. Strålande sol och tre poäng. Vilken inramning. Herregud så mycket människor. Jag kan inte sluta tänka på det, vilken revansch det är mot alla dom där ute som satte sig emot arenabygget. Och vilket lass ni drar i så väl klacken som på nya sektion 101. Iakttog Kapten Skeppland på Östra, satt han ner en minut karljäveln? Men så fick han då sin våg äntligen. Fortsätt, vi har bara skrapat på ytan. Nu ska vi bara se till att tröstkepsarna på sponsorläktaren släpper loss.

Förra matchen, mot Häcken, bjöd jag samtliga anställda på Kallskänken till GFA. Styrde upp lite käk och en biljett. Dom var givetvis tacksamma och tyckte det var helt fantastiskt. Det här är personer som inte ens varit på gamla Fredriksskans (ni vet den gamla ”arenan”). Hur eller hur, igår träffade jag Samer 14, son till en av mina anställda som var på GFA första gången mot Häcken. Han tyckte det var så kul att han själv gick på matchen igår. Inte bara en ny läktarkultur utan alltså även en ny generation fotbollskonsumenter, som växer upp med en kultur där man faktiskt måste betala en slant för att se på fotboll.

Matchen skiter jag i att analysera, det kan andra göra. Det man kan konstatera är att det ser oerhört stabilt ut bakåt och att Kalmar vinner matcher trots att man inte kanske spelar på topp, det är också en kvalité. Mycket av spelet i år påminner om 2008, ett rakare och mer hotande djupledsspel.

I helgen är det alltså organiserat trams i form av: El gruppo svedezia i Stockholm, mina hårt arbetande karriärsvänner har styrt upp en helg där uppsnacket skvallrar om att ”det ska vara något i hästväg”. Rykten säger rysk kaviar och Champions Leuagefinalen i Viasat studion. Kan inte låta bli att låta er läsa den inbjudan som gått ut via Facebook:

”En oförglömlig Stockholmshelg ligger framför oss. Då vissa deltagande personer lever 90% av sina liv på Facebook, skapar vi ett infoforum på nämnda sociala forum. Här kommer första informationsdelgivelsen.

Simon och Ola kommer att ta befälet över helgen som kommer innehålla både överraskningar och väntade händelser. Då herrskapets preferenser för en lyckad helg spänner över ett brett spektrum krävs en helg som innehåller allt. Det kommer därför att bjudas på såväl kulturella- som vin- (ibland kombinerat) som laktosrelaterade upplevelser. Det enda deltagande gentlemän behöver göra är att infinna sig samt packa ned ett glatt humör i kappsäcken (eller Louis Vuitton-väskan om man är grosshandlare/VD för ett cateringbolag). Förslag till aktiviteter mottages men undanbedes.

Ledtråd till tema för helgen: ”Hälften hade räckt”

Och ni behöver inte vara oroliga, vi kommer inte beträda Stureplan.

Med vänliga och ödmjuka hälsningar,

Simon och Ola”

Som ni säkert förstår, det blir åka av.

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar