Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
28
Dec 10

Fyrverkerimöte

Samhället går på halvfart och man blir bortskämd med att alla är tillgängliga. Hemvändarna, vännerna som hade stake att lämna staden i jakt på lycka. I bilen på väg till vår Libanesiske vän Gandor för inköp av fyrverkerier inför nyår dömde en av oss ut byggnationen av 1-plansvillorna i Vimpeltorpet och menade på att om någon i gänget skulle gå så långt skulle det innebära allvarliga konsekvenser.

Det är rätt charmigt, vi är 27 år gamla de flesta i gänget och genom åren så har intresset för exempelvis mat och dryck vuxit i takt med vårt åldrande, och istället för inställning modell: YPK (ysel per krona) har nu druvsort helt plötsligt börjat spela rätt stor roll. Med ett undantag, nyår, när det gäller nyår är allt oförändrat. Här finns bara en sak i fokus, pyroteknik. Likt små barn satt vi alla på Kallskänken igår och rykte i fyrverkerireklambladen för att försöka enas om vilka typer av bomber som skulle inhandlas. Efter en stunds konferens kastade jag in min joker, min gamla Libaneskontakt Gandor som traditionsenligt säljer fyrverkerier i Förlösa, med min rabatt hade jag nu skaffat mig så att säga pool-position för att kunna påverka årets fyrverkeriföreställning.

Så idag har vi inhandlat det som kommer att bli norra Kalmars fetaste fyrverkeri på nyår. Ikväll 20.00 kommer vi att provskjuta en av raketerna i utbildningssyfte.

Är ni osäkra på vad ni ska äta på nyår har Seger och jag tagit fram en smidig trerättersmeny som ni själva får montera. En Ikea-inspirerad bruksanvisning medföljer samt en länk till en Youtube-film som närmare beskriver hur ni ska lägga upp maten. Endast 249kr, boka på 0480-169 50.

Ikväll summerar vi året som gick hemma hos mig ikväll 19.00. Ta med en pava rött och glatt humör. Välkomna! Kvällens gästföreläsare Petter Elmeroth , Gabriel Evertsson samt Niklas Runesson. Nästa års trendspaning inom Tacobranchen framförs av Ulf Tallhage.

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar