Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
18
Sep 13

Fräscht, fräschare fräschast

Äntligen ser man ljuset i tunneln efter en tuff period som präglats av omorganisation, renovering och planering. Det har varit rätt skönt att bara stänga av alla kanaler och fokusera på just Kallskänken. Dock har det ju drabbat alla 4 läsare på mycketgutt.se där bloggandet lyst med sin frånvaro den senaste tiden, ber om ursäkt för detta.

Som sagt, mycket har hänt och det känns som vi laddar inför något stort och fräscht, exakt vad vet jag inte riktigt men det känns kul och spännande. På måndag börjar vår nya kökschef Micke Petersson (f.d Halltorp) och veckan därefter vår nya butikchef/husmor Åsa Petersson (f.d Packhuset) och förutom att vi har ny fräck matsal och deli, höjer vi kvalitén och utbudet på lunchen peggar vi upp för lite Bistroverksamhet kvällstid. Fräscht helt enkelt.

Kallskänken är öppet som vanligt under renoveringen, lite stökigt men det fungerar ändå rätt bra då hotelldelen är…fräsch.

I dagens tidning fick vi läsa om att Kvarnholmen ska lyftas. Jag har några gånger i bloggen varit något kritisk till Kvarnholmen. Är det inte parkeringsdebatt så är det luddvårlök, och är det inte Hansa City så är det öppettider. Det känns som mer gnäll än vad det faktiskt är konstruktivt tänkande. Och det tror jag är Kvarnholmens stora problem. Och nu ska då, om jag förstår det korrekt, ett gäng politiker från Kommunstyrelsen arbeta med att rusta upp stadskärnan igen. Hmm… det känns ju fräscht. Återigen ska kommunen curla näringslivet när bollen egentligen ligger hos oss företagare. Det är bara att inse, bortsett från sommaren är Kvarnholmen idag inte tillräckligt attraktivt, och det handlar inte enbart om parkeringsplatser. Det handlar om att verksamheterna inte är tillräckligt bra. Kanske låter jag något hård i tonen. Men om jag skulle tappa folk på Kallskänken. Inte ringer jag kommunen då. Då får man väl istället se över sin verksamhet och fundera på vad som är bra och dåligt. Jag tror att dagens konsument är allt mer medveten, är man inte uppdaterad och har den bästa servicen så åker man så det bara visslar om det. Därför kommer vi snart blåsa ut vår butik på Kvarnholmen, den behöver helt enkelt bli mycket bättre. Det är lätt att gömma sig bakom lågkonjunktur, kommun och centrumförening, tro inte det löser problemen i din verksamhet. Dags för mer innovation på Kvarnholmen där konkurrensen mellan butikerna gör stadskärnan levande.

Nu åker jag till Brukshundklubben och valpkurs med Uffe. Det är fan fräscht.

Be Sociable, Share!

4 kommentarer

  1. Marcus westerlund (ej släkt med Glenn)

    Fy satan va fräscht inlägg! Kör så det ryker och ryker det inte så kör ändå.

  2. Bra Martin, dags att släppa silkesvantarna! Håller helt med dig, en bra affärsidé/verksamhet spelar ingen roll vart den ligger. Dags att börja göra något själva istället för skylla på olika saker. Parkeringsplatser på kvarnholmen kan inte vara något problem eftersom de sällan är fulla ändå! Bra och rolig blogg i övrigt!
    På brukshundklubben finns det en bra instruktör som heter Agneta Ring, hon är hård men väldigt duktig!!!! Ha de fint!

Lämna en kommentar