Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
27
Jun 13

Framförallt borde man alltid ha med sig ett gäng arbetshandskar på krogen.

Lyssnade precis på Annica Tribergs premiäravsnitt av Meny i p1, trevlig lyssning och mycket proffsig produktion, fick dock lite ångest eftersom jag egentligen själv skulle varit med…
-Men bli för fan inte bitter nu Martin, säger jag till mig själv samtidigt som jag kliver rakt i en av Uffes nyproducerade bajskorvar som ligger placerad strategiskt på köksmattan. Just där blir livet för en stund, mycket, mycket tungt. I övrigt är det bra med vår älskade hundvalp, förutom när han just bajsar inomhus, igår la han en kabel på en av våra Jetsonstolar, pulsen steg ett par snäpp och ett mindre v75-lopp byggdes upp i bröstkorgen.

Ikväll ska vi på utflykt till Strand Hotell och deras traditionsenliga kick-off inför sommaren, det är väl kantboll på min medverkan på Strand i år med tanke på åldern, men när inbjudningskortet dimper ner kan man ju inte värja sig. Den sötsliskiga spritlukten av groggmarinerade heltäckningsmattor och den devalverade prisbilden på söndagar är helt enkelt för mycket nostalgi vid det här laget för att låta bli att hämta ut sitt gästkort. Minns en sommar på Strand då jag hittade ett par arbetshandskar liggandes på en högtalare, jag drog på mig dom och gick fram till en bartender och ödmjukt bad om en back öl till ljud och ljus-killarna där bak. Eftersom jag bar arbetshandskar fanns det inga som helst tvivel på att jag skulle var berättigad till en back fri öl. Fasen, man borde kanske haft fler polisanmälningar i bagaget…framförallt borde man alltid ha med sig ett gäng arbetshandskar på krogen.

Wilson Creative har gjort en casefilm som beskriver Österkampanjen på ett fint sätt, man blir ju alldeles varm! Se den!

Vill på något sätt berätta att jag nu får Dagens Nyheter varje morgon men får inte in det bra i texten, så det får blir detta fristående stycke. Jag kollar givetvis också på bilderna i Barometern.

Sensia i konkurs, JB i konkurs, vänsterorienterade publiken jublar. Själv är jag duktigt vilsen i min åsikt om privatseringar i välfärden. Vart drar man egentligen gränsen? Och varför kritiseras privata alternativ så hårt när mycket av den kommunala verksamheten inte heller den levererar, jag tänker då på omsorgen i Smedängen som kritiserats hårt de senaste veckorna. Komplext. Men att pengar hamnar i utlandet är väl ändå olugnt.

Mycket bröllopsfester i sommar, grillbuffé och hela havet stormar i regionens bygdegårdar under hela juli och augusti, det är verkligen skitkul att komma ut på dessa opretantiösa och kärleksfyllda tillställningar där det alltid är avslappnat och högt till tak. För två veckor sedan gjorde vi ett bröllop utanför skogarna i Hultsfred, hälften av gästerna var från USA, det slutade med 1000 myggbett och att Tobbe-kock på mailen fick en inbjudan till en fullspäckad gay-helg i Berlin med en designer från New York.

Slutligen, en film om framtid, drömmar och förväntningar. Ystad 2013. Här tar Nils Holgerssons elever studenten:

Be Sociable, Share!

9 kommentarer

  1. Kolla filmen från Ystad, världsklass!

  2. Vad är grejen med filmen?

  3. Ystad ojojoj, inga blivande statsråd där inte

  4. YA gör bra reklam/granskande journalistik. Länge sedan Wallander hittade en mördad person nu.

  5. Nej inte alls född i Halmstad. Uppväxt i välmående borgerliga kommunerna Båstad och Ängelholm.

  6. Jaha, konstigt…trodde du var råsosse…

  7. ”-Tvåtusensexundra poäng.”

  8. Martin, Martin Nilsson mycket är man men inte det…

Lämna en kommentar