Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
19
Feb 12

Fox behind the ear

Frihet och marknadsekonomi, sälj, sälj, sälj. Vår gode vän Chris Karlsson hade passat bra i det här landet. Det är svårt att förhålla sig till USA, någon slags hatkärlek. Människorna är så oerhört sociala och öppna, samtidigt som man som svensk då ständigt misstänker en räv bakom örat. (Fox behind the ear). Men det är bara att konstatera. Amerikanarna har ingen dold agenda i att vara trevliga, dom är det av naturen. Kanske för att systemet bygger på den libera tanken att här får du banne mig klara sig själv. Vilket då innebär en återkoppling till marknaden, du måste helt enkelt från början lära dig att sälja dig själv.

För oss som går ingång på förpackningar och varumärken är Miami en våt dröm. Reklamen och annan kommunikation får mina smörgåstårteannonser att blekna. Häftigt.

Vi rullade fram på Ocean Drive igår, Art Deco stretan som sammanfattar Miami Beach. Där ligger restauranger och pubar efter varandra. Stället vi valde att käka på tycktes vara helt okej, vi sänkte förväntningarna och dunkande in en kycklingbit, burgare, en paella och laxajävel. Det var inget att skriva hem till mamma om och den något mediokra matupplevelsen förträngde vi ganska snabbt då ett skönt liveband klev upp på en scen och jammade på rätt skönt. När vi sedan fick notan fick jag en smärre chock, detta i kombination med en grisrosa solbränna i pannan. 358 dollar. Dvs ca 2500 spänn för i stort sett ingenting. Vi konstaterade att aldrig mer äta på en restaurang där dom visar upp delar av sina måltider vid entrén.

Men vi lärde oss av våra misstag och gick in på nästa ställe och drog in 5 gin & tonic i plastglas för endast 200 dollar, ett kap som Wilson-Fredrik hade sagt när han sätter sprit-sidan till.

Nya tag, nu sparkar vi liv i sällskapet och trillar i poolen här i the Sunny State Florida Miami.

Be Sociable, Share!

5 kommentarer

  1. Japp, håll er borta från Ocean Drive och kolla in kubanska stället Versaille. Billigt och gott och missa inte deras ceviche! Blir det besök hos mig på Redneck rivieran nästa gång? hehe…

  2. Inte för att jag tror att ni behöver några tips egentligen men kom just på att Espanola Way är en mysig gata med bra, framför allt tapas, restauranger i South Beach. Ok, nu ska jag vara tyst…

  3. riktigt trött blogg. första och sista ggn jag besöker denna meningslösa och tråkiga instans. fyfan!!!! Finns ju inget innehåll som är värt att veta.

Lämna en kommentar