Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
28
Jan 12

Förtroenden – Veckans Östran

Låsa upp en dörr, servera en tallrik, räkna kassan eller ta emot en beställning på smörgåstårta är kanske uppgifter i livet som inte alltid är särskilt sexiga. Ändå är det inte förrän du vågar ge en människa ett förtroende som han eller hon kan växa på riktigt.

Vi har olika roller i livet, några är chefer, andra är arbetarjävlar och så har vi dom mittemellan som inte gör någonting. Hur som helst har vi olika ansvar anpassade efter varje individs ambitionsnivå och kapacitet. Något vi alla har gemensamt är våra darlings, uppgifter som vi har svårt att släppa över till andra – ”vill-man-få-något-gjort-så-är-det-bäst-att-göra-det-själv”. Vi överarbetar och vill det sig riktigt illa leder det så småningom till att vi går in i väggen.

I våra tankesätt blir vi alltmer individualiserade, i nya Sverige AB är den enskilda individens framgång viktigare än allt annat. Jag vill sticka ut hakan (igen?) och påstå att nyckeln till framgång är att inspirera din omgivning och framförallt tro på den. Det finns inget i livet som är så häftigt att uppleva som en annans människas positiva utveckling, i synnerhet om du faktiskt råkar vara en del av den. Det kan vara en nära vän, arbetskamrat eller familjemedlem som tar kliv i livet som du kanske förväntat dig eller gjort framsteg, stora som små, som du aldrig trodde var möjliga.

Jag har, som många andra, privilegiet att se människor utvecklas i min vardag. Kanske framförallt människor med begränsade förutsättningar i livet, såsom en taskig uppväxt, usla ekonomiska förhållanden eller fysiska och psykiska handikapp. Och den gemensamma nämnaren för framstegen, stora som små, är förtroendet.

Nu framstår jag kanske i vanlig ordning som någon form av svärmorsdröm och förebild, men sådan är inte verkligheten, eller det där med svärmorsdröm stämmer… Hur som helst är jag faktiskt rätt dålig på att ge strategiska förtroenden till min omgivning. Jag slarvar så förbannat att andra får låsa, räkna kassan och ta emot beställningar efter mig.

Så jag ger ju ändå människor förtroende, fast helt omedvetet.

Veckans snackisar:
Den totala krisen i socialdemokraterna och Håkan Juholts avgång, vem kliver fram och tar ansvar? Hur långt ifrån maktens korridorrer är vår egen Johan Persson i det här läget?

Kalmar FF spelade sin första träningsmatch mot Öster i veckan. Suget efter fotboll är synnerligen stort då omtalade sektion 101 lyckats ordna en bussresa till Växjö. Bra där Skeppland och co. Med på bussen fanns många legender bland andra B-G Svedjenäs, Uffe-Pie och Funkabo-Lasse.

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar