Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
27
Feb 11

För mina majonnäspengar

PM & Vänner i torsdags blev på något sätt startskottet för fem intensiva dagar fyllda med mycket gutt. Hallberg som ju tagit klivet ett snäpp västerut jobbar sedan en tid tillbaka på PM var kvällen till ära ledig och hade styrt upp ett bord och vi blev ordentligt curlade med champagne, årgångsviner men framförallt mat i absolut toppklass. Och den oerhörda tillfredsställelse man känner när man omges av kunskap, passion och drivkraft är svår att beskriva, och i vanlig ordning mår man lite dåligt när man återigen inser hur långt ifrån ett ställe som PM vi är i Kalmar även fast det bara är en timme bort. Men men, hoppas bara det löser sig med kaffet på konstmuseet. Såg på tal om det att Barometern återigen eldade igång sina läsare genom att uppmana till reaktion om det redan inflationssmutskastade Byttan med följande rubrik: REAGERA, Byttan en besvikelse. Vinklat? Nej, det tycker jag inte. Tändvätska på majbrasa.

Så det var skönt att sätta sig i bilen och åka ner till civilisationen och Skåneland, Gabby hade köpt biljetter till Håkan Hellströms spelning på KB, och jag har ju vetat ganska länge att han var på G till arenan i juli så det var extra kul att ha denna upplevelse bokad sedan innan. En tight magisk Håkanspelning i vanlig ordning, vilken liveartist, Guldfågeln kommer att gunga, var så säkra. Jag blev så uppspelt att jag erbjöd Rosenqvist hela vårt hotell till bandet den 23:e.

Innan spelningen åt vi på en riktigt häftig restaurang i Malmö vid namn Bastard, mycket gris på menyn passade mig utmärkt. Kan verkligen rekommendera stället. Servitören tog en stol och satte sig vid bordet och gick igenom hela menyn passionerat och imponerande, oerhört snyggt, vilken stjärna. Sen har dom ju haft fullt hus sedan dom öppnade för drygt ett år sedan.

Köpte en blå J. Lindebergkavaj för mina majonnäspengar, sjukt snygg. Den ska jag möta våren i Milano med.

I veckan är det konferencierjobb i Oskarshamn på UF-mässan, ytterligare en matlagningskurs och framförallt temavecka på Kallskänken!

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar