Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
09
Maj 12

För att vara lite elak, något inavel.

Hur gubbig är man om man vaknar på morgonen och ser fram emot att läsa de båda morgontidningarna, kaffet men går först in på SMHI för den absolut senaste väderleksrapporten och toppar upp det med att på riktigt någon minut senare surfa in på Clas Ohlsons hemsida för att leta efter prisvärda digitala väderstationer. Det är tur att man inte lyssnar på P1 än, då är det kört.

Känns som om motorcykelbråket rent redaktionellt inte riktigt platsar i Kalmar. Det blir enorma kontraster mellan rubrikerna. KLT, Funkabovägen och Kriminella MC-gäng. Det sistnämnda kan inte tolkas annat än att Kalmar växer. Bra där kommunen. Ska vi bli en etablerad storstad, ja visst måste vi då ha etablerade MC-gäng också.

Filminspelning igår igen och jag spelade mot Magnus Kviske i scen som utspelar sig i ett väntrum mellan Nathan och Peter innan dom kommer Paradiset/helvetet. Produktionen är verkligen seriös och en scen på en sådär tre minuter tog ungefär 6 timmar att spela in, men det är bara roligt. I synnerhet eftersom jag numera tror mig själv vara skådespelare. På riktigt.

I väntan på nya tagningar pratade jag och Kviske bland annat om Kalmar och vår sociala förmåga. Kviske som kommer från Malmö erkände, även fast han verkligen trivs i Kalmar, att vårt sätt att vara här rent socialt är något reserverat. Jag hävdar ju numera bestämt att något måste göras för att tydligare koppla ihop näringsliv, skola och kultur. Och så länge det inte finns flera plattformar för att få igång dessa hybrider kommer det aldrig att ske.

För att få igång kreativiteten i staden krävs fler intressanta jobbmöjligheter som faktiskt kan locka någon utanför kommungränsen. Näringslivet i Kalmar är verkligen charmigt, men känns, för att vara lite elak, något inavel.

Men jag tror allt blir bättre med mitt nya Café de Paris-ställe.

Lite bilder från måndagens akademimöte och gårdagens inspelning

Be Sociable, Share!

En kommentar

  1. på morgonen måste man ta de bara lugnt, annars kan hela dagen kan bli förstört,r

Lämna en kommentar