Se fler 
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
19
Apr 12

Extra! Johnny Petersson replikerar senaste skriverierna i Östran

Många har säkert följt artiklarna i Östran om Johnny Peterssons pensionsavtal, han har valt att inte kommentera skriverierna till tidningen Östran. Varför undrade jag? Läs själva:

För ett par dagar sedan blev jag uppringd av fd nyhetschefen Ulf Karlsson på Östran. Ett samtal jag väntat på i sex månader.

Historien är nämligen följande: Hösten 2011 lämnas det in en polisanmälan mot en fotbollsspelare i Kalmar FF. Intresset från riksmedia och de lokala aktörerna var stort. Jag fick ta många samtal. I samtalen med Radio Kalmar, Barometern och Östra Småland var jag oerhört tydlig med att fråga dem hur de skulle skydda föreningen samt de spelare som inte var polisanmälda. Alla medier i Sverige skyddade föreningen och spelarna förutom Östra Småland. Tidningen namngav Kalmar FF som enda media i Sverige. Detta trots att journalisten Agneta Adeen hade lovat mig att prata med sin nyhetschef (Ulf Karlsson) och återkomma till mig. Till historien ska också tilläggas att polisanmälan inte föranledde några åtgärder. Alltså riktigt dålig journalistik.

Efter detta tog jag ett beslut att inte mer ställa upp på intervjuer för Östra Småland. Detta förklarade jag för Ulf Karlsson när han ringde mig, sen avslutade jag samtalet. Jag har förstått att detta inte framkommit i Östra Smålands nyhetsrapportering.

Jag har full förståelse för att mitt pensionsavtal väcker starka känslor och att media ska/kan skriva om dem. Men dessa avtal är fattade i laga ordning.

Jag har idag inga offentliga uppdrag, och är definitivt ingen offentlig person längre. Jag väljer därför ett alternativt media att publicera mig i än de traditionella. Jag har inga behov av att svara på frågor om mitt leverne, men kan inte låta bli att uppröras över de kommentarer som påstår att styrelseuppdrag inom Kalmar FF är betalda. Under min ordförandetid fick jag min mobiltelefon betald av Kalmar FF, ingenting annat.

Be Sociable, Share!

5 kommentarer

 1. Ett förtydligande:
  Eftersom Johnny inte pratar med mig / oss.

  Självklart hade jag en diskussion med min chef, Ulf Carlsson (sic) inför publiceringen.

 2. Solidarisk vänsterpartist. Han livnär sig på skattemedel utan att göra ett skit. Fast han kanske ger glasögon till fattiga, närsynta barn som allmosor i Solna?

 3. Sluta göm dig bakom avtalet. Alla vi andra som sliter o släpar kommer aldrig ens i närheten av en sådan lön, inte ens när vi jobbar. Du har din lön garanterad mao behöver du inte redovisa vinst i ditt företag. Lönen är redan klar av det helt lagliga avtalet, som du så fint kallar det.

  Att Östran gjort fel är inget försvar på hur du har säkrat din framtida inkomst som ingen annan kan göra. Alla visste redan från vilken klubb spelaren kom ifrån, tror du verkligen att sådana nyheter sprids av tidningarna.

  Vänsterkapitalister måste vara det konstigaste som finns

 4. Kommunister är konstiga människor. Andra ska inrätta sej i kommunistledet, men inte de själva. En jävla tur att de inte har någon betydande ställning där de har något viktigt att säga till om.

Lämna en kommentar