Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
11
Maj 12

EXTRA! EXTRA! EXTRA!


Efter långa förhandlingar med Kriminalvården och Kalmar Kommun kan mycketgutt.se som första media berätta om en ny unik satsning av internationell klass.

Anstalten Kalmar byggdes 1852 och är därmed en av landets äldsta fängelser. Placeringen av anstalten var på den tiden ocentral medan den nu ligger mitt i staden, något kommunstyrelsen och Destination Kalmar en längre tid uppmärksammat.

Den 1:a juni 2015 öppnar ett av världens mest kompletta hotellkomplex i den nuvarande anrika fängelsebyggnaden. En internationellt erkänd svensk arkitekt, kommer tillsammans med ett antal erkända lokala designers inreda byggnaden vars verksamhet förutom hotelldelen kommer präglas av en nattklubb, cocktailbar samt en restaurang. För restaurangdelen kommer Jörgen Rasmussen ansvara tillsammans med Sebastian Seger där man har för avsikt att enbart jobba med närproducerade råvaror från Småland/Öland i en naturliknanade miljö.

Ansvarig för nattklubben blir den gamla FF-spelaren Lasse Johansson och baren kommer drivas av Viktor Hallberg (PM & Vänner). Dessa två verksamheter flyter ihop i den stora uteservering som kommer anläggas på den gamla rastgården.

Projektet går under arbetsnamnet -Fängelset, vilket också tros bli namnet på hotellet som får 57 moderna rum varav majoriteten dubbelrum med sviten ”Cellen” som det mest exklusiva rummet.

Bakom projektet står ett lokalt konglomerat där några välkända lokalprofiler är drivande.

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar