Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
26
Maj 13

En vacker dag måste faktiskt dumstruten tas av

Pustar ut i soffan efter mitt livs stökigaste vecka. Finalen i Svenska Cupen på Friends Arena rullar i bakgrunden, jag noterar publiksiffran, närmare 22.000, imponerande, det måste vara lika många som på de 10 senaste Svenska-cupen-finalerna tillsammans. På köksbordet ligger fortfarande veckans alla tidningar stökigt utspridda blandat med en och annan använd kaffekopp, jag vet att jag egentligen borde lägga bort dem, i en skolåda, kanske tejpa igen skiten och kånka upp allt på vinden. Men jag låter dom ligga kvar, dom ger mig på ett mycket märkligt sett någon form av energi.

Igår rullade jag mot Helsingborg i vårsolen, jag fullkomligt älskar att åka bil själv, tid för reflektion, en skön frihetskänsla. Min hjärna spinner igång redan efter Karlsro-rondellen, aldrig tidigare i mitt liv har jag funderat så mycket på framtiden. Dom där naiva drömmarna om haket i Stockholm eller kockandet i New York känns inte alls sådär avlägset längre. Jag får lite senare en galen idé om en seriös teateruppsättning om Kalmar FF som jag ganska snabbt inser kommer gå åt helvete. Vem skulle spela legenden Folke Ellborg, Magnus Kviske?

Jag tänker på polisanmälningen igen, måste få klarhet, ringer några samtal till min kontakt, och inser att ingen verkar ha riktigt koll över situationen. Kalmar Kommun har polisanmält mig, fast ändå inte…eller? Kommunen väljer att berätta det, och släppa våra namn för omvärlden via en… presskonferens? Konsekvenserna blir förlorade uppdrag och offentlig smutskastning, men det får man kanske ta, men en sak har etsat sig fast i minnet. En manlig vänsterorienterad folkvald lokalpolitiker som i samma veva till pressen kommenterar händelsen:”I botten ligger ett djupt kvinnoförakt”. Just den kommentaren har jag fruktansvärt svårt att smälta, den är så… rå.

Slottsstek, gelé, sås, potatis, trisslott och blombukett. Mors dag hemma i barndomshemmet på Gripgatan. En klassiker. Märker dock att mamma är orolig för mig. Hennes försök att dölja det är väl sådär. Men det känns trots allt bättre för varje dag, tack vare allt stöd, men en vacker dag måste faktiskt dumstruten tas av.

Be Sociable, Share!

En kommentar

  1. Klockrent! Den kommunala polisanmälan är überunik och hur man än vrider och vänder på det, ett demokratiskt och principiellt haveri. På samma gång som diverse potentater – förmodligen främst en person – själva skrattretande försökt motivera den med demokratiaspekten. Och om detta gör Barometern, Östran och Radio Kalmar i stort sett inte ett skit. Det minimala som görs, gör de genomuselt.

Lämna en kommentar