Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
13
Nov 13

En sväng till Växjö och brunch på söndag

Jag var sugen på att komma bort lite från Kalmar efter helgen, jag ringde Viktor som tog emot mig med öppna, håriga armar. Vi rivstarade med att prova lite nya viner som grabbarna fått in till Terroir Vin, som vi numera köper vårt vin ifrån.

Terroir vin jobbar med, precis som namnet säger, ursprungstypiska viner och är en liten sidoverksamhet till PM, alla är nämligen på ett eller annat sätt knutna till PM & Vänner. Alla fem delägare har genom åren byggt upp ett stort kontaktnät bland vinproducenter, väl utvalda från en av världens vassaste näsor.

Jag fick också en rundvandring av den alltid så passionerade Per Bengtsson i det makalösa bygget av PM:s nya Gastrohotell. PM & Vänner kommer nämligen under våren 2014 utöka sin verksamhet med att öppna Sveriges första gastrohotell. Hotellet kommer att bestå av 74 unika rum och sviter och kommer att ligga i anslutning till den prisbelönta restaurangen.

Saxat från http://www.pmrestauranger.se/
”2013 är intresset för gastronomi, business kopplat till upplevelser, rekreation och design ständigt eskalerande. Från att logi tidigare handlat om praktiska frågor är idag livsstils- och upplevelserelaterade frågor högst upp på hotellagendan.”

Visionen innebär ett förstklassigt hotell med internationell prägel som bygger på den gastronomiska profil och image som PM & Vänner har gällande mat, service och vinkällare. Hotellet skall spegla PM:s filosofi som bygger på hörnstenarna Skog, Äng & Sjö, d v s en tydlig småländsk profil vad gäller såväl råvaror som kommunikation.

Mer om hotellet och bilder hittar du här

Och det är bara att lyfta på hatten, det kommer givetvis innebära hårt jobb men samtidigt är jag helt övertygad om att det kommer bli en dundersuccé såväl nationellt som internationellt.
bild

Kanske läge för Barrans Jörgen Ström att sätta sig i bilen och göra ett reportage?

Laddar inför helgens sittningar på Kallskänken, vi har fått in en riktig värstingköttabit som vi kommer att köra och nu på söndag drar vi igång Lilians brunch från 10-14. Välkomna.

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar