Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
14
Okt 13

En snabbis till GBG

Hemma efter en snabbvisit i Göteborg. Jag fick i present av Gabby en övernattning på fräna Clarion Post samt att vi såg Alex Schulmans – Älska mig. Skönt att komma ifrån, men i ärlighetens namn hade jag svårt att koppla av och släppa jobbet. För det är ju också så att när man väl är ledig finns det ännu mer tid för reflektion om scheman, personal, menyer, idéer m,m.

Som tur var fick jag hjälp av mina vänner i helgen som alltid ställer upp. Även fast dom kanske inte än är några världsmästare på att servera eller presentera menyer så vet jag att dom skapar en bra stämning som är viktigare än allt annat. Så därför ska du inte bli särskilt förvånad om du blir serverad av en person som kanske är din dotters lärare, din barnmorska eller för den delen din personliga tränare. På kvarterskrogen Kallskänken jobbar alla. Tack för hjälpen!

Bra tryck under veckan som gått, fast under kontroll vilket känns skönt. Viktigt att kunna prata med alla gäster och berätta lite om vår resa. Så tills vidare har vi öppet minst till 20:00 mån-tors, då vi erbjuder fyra rätter (samma som lunchen+pulled pork), fre-lör lite annan meny från 17-23. Maten går alltid att få på takeaway samt att Delin är öppen för sallader, baguetter, charkisar m.m. Vi kommer att byta meny varje helg.

Köpte en ekologisk vinterjacka av märket Fjällräven i GBG, vi får se hur det kommer att påverka min framtid. Kanske kommer min röst nästa år falla på Miljöpartiet.

Fortsatt ett brinnande engagemang kring placeringen av Linneuniversitetet. Tänk om samma energi kunde läggas på att motarbeta ett främlingsfientligt parti med vågmästarroll 2014. Kanske är inte det lika viktigt. Är det så att vi förlikar oss med ett samhälle där vissa har en oklar människosyn. Plus i kanten för Karl Holst som vill ta debatten, dags för de lokala politikerna att agera tydligare i denna frågan.

Vi kökade 5 rätter på Kock & Vin i GBG, gott, trevligt, professionellt, men ganska stelt. Vita dukar och fine-dining känns verkligen … förlegat på något sätt. Tacka vet jag Bistrokänsla, hög ljudvolym och okomplicerad mat.

Nu söker vi fler duktiga kockar och serveringspersonal. Är du intresserad skicka ett mail till martin@kallskanken.nu

Idag Kålpudding till lunch eller bakad torskfilé! Välkomna.

20131014-100521.jpg

20131014-100545.jpg

20131014-100613.jpg

20131014-100639.jpg


Lämna en kommentar