Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
14
Okt 11

En snabbanalys av Bergabranden

Det gick tillslut för långt för ett gäng busungar i Berga. Troligtvis en handling utförd utan några som helst politiska motiv eller budskap utan helt enkelt ett busstreck som spårade ur totalt. Jag tror egentligen inte man behöver göra diskussionen så mycket svårare än så.

Däremot är det definitivt ett polisiärt misslyckande samt en politisk osmidighet som lite snopet resulterat i ett Berga utmålat till en krigszon och en negativ bild av Kalmar i riksmedia. Vi kan bygga hur många skatehallar och fritidsgårdar som helst, det kommer alltid att finnas troublemakers sugna på nya bus, så är det bara.

Nu är det upp till er ungdomar där ute som vet vilka som gjort detta att ta sig i kragen och höra av sig till Polisen. För jag är rätt övertygad om att det finns rätt många som har koll på vilka det kan ha varit. Så var det i alla fall när jag var yngre. (Är numera lillgammal 28-åring)

Det tragiska i det hela är alla butiksägare som blivit av med sina verksamhetslokaler, vi lider med er. Fast man kan vända på det, lite grisigt dock, men det är ingen större hemlighet att Berga Centrum sedan länge varit ett sorgebarn för såväl kunder, ägare och kommun. Byggnaden var trots allt helförsäkrad. Med stor sannolikhet påbörjas snart uppbyggnaden av nya Berga C. En riktigt stor möjlighet att vända blad.

Be Sociable, Share!

5 kommentarer

  1. Och där har vi fyra gripna, härligt!

  2. Enligt polisen var det en kombination av spaningsarbete och tips som ledde fram till gripandet av männen.

    – Vi har fått många tips och deras namn förekom i spridda skurar bland namnen som nämndes, säger spaningsledaren Ulf Einarsson.

    Han säger att polisen känner till de inblandade sedan tidigare.

  3. Lokalt ”Efterlyst” med Martin Ulf Nilsson

  4. Jag tror inte ens alla fängelsekunderna i sverige skulle ens tänka tanken att komma nära min borg

  5. Funderar på dem som driver företag i Berga Centrum – Kämpa!

Lämna en kommentar