Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
05
Sep 12

En polisbil sladdar förbi vardagsrumsfönstret

Tre killar sitter vid matbordet och käkar. En polisbil sladdar förbi vardagsrumsfönstret med blåljus och sirener. Samtliga vänder snabbt blicken mot fönstret. Det kommer så ytterligare två bilar i full rulle. Killarna tittar nu på varandra i någon sekund, sedan kastar dom sig in i hallen och tar snabbt på sig ytterkläder och någon minut senare står dem vid händelsernas centrum nere vid fängelset dit utryckningen har gått. Tre polisbilar och två civila, det här är porr.

Det är något med killar och polisjakt. Så är det bara. Vi kan inte hjälpa det, kanske är det något från vår barndom eller kanske bara en instinkt? Vad vet jag. Blåljus är liksom hypnotiserande för oss.

Nu var det ju tyvärr falskt larm så själva orgien uteblev för de tre killarna som i den här historien vill vara anonyma. (En ledtråd är att en av dem gillar mjölk.)

I måndags fick jag äran att intervjua en levande legend som inte många i vår generation känner till, nämligen Picko Troberg, Troberg hade stora framgångar på 1960-talet och var då mycket uppmärksammad i svenska medier. På grund av sin karaktäristiska mustasch var han skämtsamt känd som ”Sveriges snabbaste mustasch”. Picko Troberg grundade budfirman Pickos budbilar som senare blev Adena Pickos. Han är numera VD för Picko Troberg Racing och delägare i en fiskaffär på Lidingö i Stockholm. Han har nio vinster i svenska mästerskap med bilmodellen Mini Cooper, allmänt känd som ”hundkojan”. Picko numera 74 år var nära att stryka med för ett halvår sedan, anledning enligt han själv, för mycket av det goda… Han delade med sig av sina historier som var mer fantastiska berättelser än det var tips för företagare.

Intervjun ägde rum i Hantverksföreningens lokaler som man fräschat upp rejält och man har dessutom fått en ny väggmålning som var fantastiskt fin med motiv från Kalmar i svartvitt, mycket smakfull!

Myresjö Arena. Växjö. Samverkan. Nä det blir en krönika om det.

Nu är Ironmanhybrisen total, vi är sedan en vecka tillbaka helt fullbelagda på hotellet och telefonerna ringer fortfarande, igår gav jag till och med numret till PT-Calle som hyrde ut sitt hus i år.

Mamma-Lena och Köks-Kenneth flyttar till Kvarnholmen, grattis!

Hus på Orrstigen säljes.

Lite bilder från helgens bravader i Växjö. Tack och alla PM & Vänner för att ni är ni. Hade Växjö varit lite större så ni kunnat begåvats med Michelinstjärnor hade ni kunnat ha två stycken sådana. Så är det bara. Världsklass.

Fotnot: För att komma med i Michelinguiden måste man vara en ”Main Cities of Europe” som täcker in de flesta storstäder i Europa.

Be Sociable, Share!

2 kommentarer

  1. Uffe Tacoskal och Producent-Petter?

  2. Alternativt, Fimpen Johannesson och Näringslivs-Thomas?

Lämna en kommentar