Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
23
Nov 11

En hyllning till Viktor Hallberg

Jag berättade för Viktor ”Mellberg” Hallberg att jag och Gabby skulle till Köpenhamn på onsdag.
-Det måste jag styra upp! Sa Viktor och slängde på luren.
Tjugo minuter senare kom detta mail:

”När ni kommer till Köpenhamn går ni raka vägen över till ”Nimb”(ligger övergatan mot tivoli från stationen sett) där går ni in i nordens tyngsta korvkiosk ”Gourmet Hot Dog”! beställ en ”grand danois” som är en 125 g ekologisk, örtkryddad korv från Bornholm i ett frasigt nybakat bröd, ketchup, bornholmsk senap, inlagda gurkor, kantarellremoulad och mörkbruna, spröda, rostade lökringar. till detta dricker ni antingen en öl från Nörrebro alt Nimbs egna mjölkchoklad från deras egna mikromejeri.

När ni gjort det så beger ni er till Scandic Palace hotell som ligger på Rådhusplatsen. Där checkar ni in och lämnar bagaget, efter det om tid finns går ni på stan för slöshopping eller gör ni som man ska och tar en taxi till Café Victor och beställer in ett glas champagne och insuper atmosfären från en fransk zinkdisk anno 1800tal. /http://www.cafevictor.dk/)

Efter det så går ni ner mot ”Mash” där kvällens middag ska serveras, men på vägen så stannar ni på ”Umami” för att ta en fördrink samt en bit sushi i baren. Drinken i mitt tycke ska vara en Ginger Passion som är deras signaturdrink och är en härlig syrlig historia med lite fart i. spana in inredningen på detta ställe som är futuristisk som Per hade sagt.

När ni har gjort det så dricksar ni lite för mycket och tackar för kvällen och berätta gärna för bartendern att ni ska till Mash (deras systerkrog, så är bartendern på hugget ringer han ner och ser till så att ni får ett varmt välkomnade på mash.) På mash (http://www.mashsteak.dk/index.asp#/home)så ska ni käka KÖTT. och dricka goda viner, på plats är garanterat Arvid Rosengren som jobbar som Senior Sommelier för hela Restauranggruppen som mash tillhör. Grymt trevlig snubbe! När ni har ätit upp så ber ni kyparen beställa en taxi till Ruby Bar. ( http://rby.dk/#/0 ) blev nyligen utsedd till plats 47 av världens bästa barer. Här insuper ni både fantastiska drinkar samt den sjuka miljön (inrett 3 våningar ala 1920tal helt fantastiskt, Eddie murphys ”raw” spelas inne på muggen) http://www.youtube.com/watch?v=SQBLzotAn3M

Efter det så är det fri lek med allt vad Köpenhamn erbjuder..

Dag 2 vaknar ni. Skiter i hotellfrukosten och går Ströget ner tills ni kommer till Cafe Europa (http://europa1989.dk/en) där ni dricker världens godaste cappuccino. VM guld i barista typ 4 ggr eller nått.. där käkar ni även frukost. Om ni hinner med lunch innan ni åker hem så blir detta på Alex Sushi. Världsberömt av en anledning. (http://www.alexsushi.dk/alex_meny_dk.pdf)”

Be Sociable, Share!

En kommentar

  1. Nu skriver du något som är intressant. Vilken lista på bästa ställena ! Har provat Ruby Bar och MASH. Världsklass…och deras hemsidor lämnar allt annat bakom sig. Åker själv till Köpenhamn nästa helg. Det får bli Alex Sushi…utan minsta tvekan

Lämna en kommentar