Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
08
Aug 13

Effekten av en energidryck

Jag har börjat missbruka energidryck, situationen är inte på något sätt jätteakut, men det är en dålig vana som vuxit fram i sviterna av vårt nya hundägande. Inte för att jag på något sätt ångrar Uffe-mops och den villkorslösa kärlek han varje dag skänker oss, men dock är det ett litet minus att han håller oss vakna under natten vilket resulterar i att jag någon gång efter lunch känner mig totalt orklös. I synnerhet när jag tänker på min havererade gräsklipparen som jag vet att jag är tvungen att köra till verkstaden. Jag borde egentligen göra det direkt i synnerhet när gräsmattan här hemma alltmer börjar likna en tropisk djungel, skulle Polletten se gräsmattan hade han fått en hjärtinfarkt direkt. Men det är ju så fruktansvärt tråkigt att köra en gräsklippare till verkstad. Det är just i det här läget jag är i stort behov av en laglig kick för att sparka igång systemet.

Så jag provade energidrycken Celsius, finns att köpa på Nordic Club, om man inte sätter upp den på PT-Calle förstås, för då är den gratis. Den var inte jättegod, men tydligen skulle effekten överväga smaken. Nu satt jag och väntade på just effekten, återigen i träskor. Plötsligt händer det. Det gråa moln som tidigare svävat ovanför mitt huvud löses upp, jag känner hur jag förändras, energin kommer tillbaka och inte långt därefter sitter jag och Uffe i Kallskänksbussen lastad med gräsklipparen, jag minns inte hur vi kom dit. Vilket självförtroende. Väl framme vid verkstaden möts jag av Bengt. Jag berättar om mitt trauma och dess symptom. Bengt säger inget, men rullar lugnt och sansat ut klipparen på parkeringen, petar lite med tändstiftet, plockar bort en liten del, ”den här behövs inte” säger han. Drar i snöret och fanskapet hostar igång. Det hela är över på mindre än två jävla minuter. Sådär.

Jaha…tack då.

I bilen hem är jag så hög på energidrycken att jag på vägen hem gör följande:

1. Beställer en ny hemsida av Wilson
2. Ringer kommunen och ansöker om serveringstillstånd till ett Öltält på Ironman på Ängöleden

Väl hemma klipper jag gräsmattan och rensar hela trädgården på ogräs. Celsius med smak av mango och persika, lägg det på minnet. Jäkla konstigt, jag visste faktiskt inte att man fick ha kokain i energidrycker.

När det gäller öltältet på Ängöleden ser det nog rätt mörkt ut, den byråkratiska gången är inte som en energidryck på Nordic direkt. För att servera öl i ett tält på Ängöleden krävs skriftliga tillstånd från polisen, socialförvaltningen, Gatu Park och Ironmanorganisationen. Och då har jag inte ens frågat om Gässen på Ängö kan tänka sig att flytta på sig nästa lördag. Att Kommunen däremot polisanmäler en medborgare behövs det däremot inga skriftliga beslu….förlåt, det var inget. Dan Johannesson, inte bli arg nu.

Ute i skogen någonstans kring Långaström står Niklas i detta nu och bygger vår nya bar till Kallskänken, ett mästerverk som kommer bli den nya pulsådran i verksamheten. Den förväntas bli fyra meter materialkärlek. I nästa vecka sätter Multibygg igång att riva och jobba med ytskikten. Vi kommer att flytta in hela vårt takeawaysortiment med kylar in till Gustavssons gamla lokaler som kommer att byggas om till en liten deli, gamla Kallskänken blir ännu äldre i stilen där vi plockar fram tegelväggar och lägger ett rustikt trägolv och vi får bort ljudet från kylarna. Det kommer bli ballt å den biten.

Be Sociable, Share!

4 kommentarer

  1. Att lekmän och näringsidkare inte måste eller kan hålla reda på vetenskapliga fakta är OK för mig. Vill därför bara påpeka att kombinationen taurin och koffein i energidrycker ( den är mycket hög i Celsius) har troligen orsakat hjärtstopp hos tränande yngre individer …….:)

  2. Tack Dan! Tränande, yngre, individer. Då sitter jag säkert i båten.

  3. Tyvärr räknas du till den gruppen. Produkten meningslös och miljöovänlig. Drick vatten. Vill du ha koffein drick kallt kaffe..

  4. Kanske skulle vara intresserad av annan bättre energidryck som är nyttig och dessutom riktigt god 🙂

Lämna en kommentar