Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
05
Jan 13

Du är ett geni. Lägg ner det där bageriet

God fortsättning gott folk! Efter långa förhandlingar med mig själv, Wilson-Fredrik, Lövet och landshövdingen har jag beslutat att ta nya friska tag med mitt bloggande. Då podcasten numera är nerlagd och den alternativa julshowen är landad finns återigen tid för att sprida mina ödmjuka, välformulerade och briljanta åsikter kryddat med diverse vardagsbetraktelser.

För att citera min nya idol, Gabbys farfar Jean Bergvall efter att jag hjälp honom konfigurera hans nya stekheta 3d-tv nere i Tyskland. (Alltså…Hur många 75-åringar har en 3d tv?) Hursomhelst, efter den lyckade installationen tittade han mig djupt in i ögonen i och sa i förtroende:

”-Du är ett geni. Lägg ner det där bageriet”

Jag har åkt skidor i jul. Jag vet… nu försöker ni föreställa er en bild av mig på skidor, och det går sådär, eller hur? Och ni har rätt. Familjen Nilsson och vintersport, det skär sig lite. Lägg därtill att ja åkte med familjen Bergvall, som typ uppfann fenomenet skidåkning. Yngsta sonen Robin, f.d skidlärare och pappa Kenneth, stolt ägare till en arsenal av sidutrustning som gott och väl hade räckt till hela södra och delar av mellersta Sverige. Kenneth har för övrigt fler skidjackor än Gangnam-Style har träffar på Youtube. Hursomhelst, det var fantastiskt kul, ända fram till sista dagen… svart avstängd backe, 1 meter nysnö och mitt upparbetade skidåknings-självförtroende var som Greklands ekonomi, totalt bortblåst. Men jag krigade, lämnade Österrike och Bad Gastein utan några stilpoäng men samtliga ben i kroppen intakta vilket ledde till att Dan Johannesson på ortoped-kliniken kunde avboka min reserverade bädd och några tusen skattekronor kunde istället läggas på sand och salt utanför B-G Svedjenäs hus på Gripgatan.

Kallskänken då, eller bageriet som farfar kallar det. Nyårsbuffén blev en total succé, telefonerna ringde in i det sista och till nästa år funderar vi på att flytta vår växel till GoExcellent eller typ Indien. Tänk er det samtalet. Boka en smörgåstårta via ett callcenter i Bangalore:

-Welcome to Kallskänkennn, Mycket Good, how may i help you sir?
-Jo sa att du…sulle villja beställa en smörgåstååta och den biten.
-What size sir?
-Majs? No…not… any majs, med majonnäs sa det va!
-Come again?
-Hörredu-din jävla dåre, JA SA HA EN SMÖGÅSTÅÅTAAAAA!
-klick.
-Hallå?

Vi omsatte närmare en kvarts miljon på nyår, och skickade ut 786 nyårsbuffé, och en hel del annan mat. Allt detta mellan 10-14 på nyårsafton, helt galet! Säg så här, folk gillar verkligen paketeringar. Kul!

Nej nu rullar vi igång 2013. På måndag är det pannbiff. Är du duktig kock och söker ny utmaning? Vi söker köksmästare med fri roll på mittfältet, hör av dig till martin@kallskanken.nu

Avslutningsvis dunkar jag in lite bilder från jul och nyårshelgen!

Be Sociable, Share!

En kommentar

  1. fgjzijjwgduwrvihdkqwpehkljriaujwbqaclbbtqctxxacqxljtb

Lämna en kommentar