Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
10
Jan 13

Disco-UGG’s i guld, Husman, Guldfest och ekologisk butik

Dagens Husman på Kallskänken blev en stor snackis i dom sociala medierna. Dock mest av undertecknad som i ärlighetens namn blev lite för nöjd och icke-ödmjuk med sin Bouef Bourginginon,men det blev ju så jävla bra med steklökarna och det rökta sidfläsket. Kändistätt på lunchen, bland annat Håkan ”regiondirektören” Brynielsson, B-G Svedjenäs med ny frilla (han gav endast grytan 8/10, ”lite okryddad”, kanske var anledningen att en gammal Spendrups Julmust Light slog ut smaklökarna?), Jessica ”mp” Rydell, Köks-Kenneth, Mamma-Lena och Magnus ”p4” Krusell som för övrigt rankade dagens lunch top 5 ever, stort!

B-G’s frilla då? Kräver egentligen ett eget blogginlägg. Kanske en dokumentär. Svt storsatsningar 2013, Palme, Stenbeck och Godfather-The haircut.

Precis hemkommen från ett planeringsmöte med slipade Jesper på Saluhallen angående maten på Guldfesten, vi har som sagt satt ribban högt och det kommer krävas planering och logistik. Här är menyn som ska serveras:

Förrätt – 3 smaker från Hav och sjö
Sikrom med Crème fraiche och picklad lök, rökt insjöabborre med betor och jordärtskocka samt kryddbakad lax med waldorfsallad.

Huvudrätt
Långkokt småländsk gårdsgris med syrad kål och sky på vinteräpple serveras med pumpa och bakad morot samt potatispuré smaksatt med kantarell.

Dessert
Chokladterrine från Johannas choklad med variation på citrusfrukter.

Och på tal om catering, någon som vet vem som blir ny krögare på Kalmar Slott? Ryktet säger ju att Paul Svensson har projekterat det nya köket/restaurangen som ska byggas, något säger mig att det blir en helt ny lirare utifrån. En bra idé som välkomnas.

Den 14:e februari åker jag och Producent-Petter på inspirationsresa till amerikat. New York, LA, San Francisco, Napa Valley. Tema: mat, hotellkoncept och vin. Hör gärna av er med tips vad vi ska göra!

En ny butik har öppnat i kvareter på Esplanaden. En ekologisk matbutik med begagnade baby-kläder. En affär som legat på min önskelista länge. Skämt och sido, jag var inne och sa hej och presenterade mig, så som vi svenskar gör, typiskt svenskt, önskade lycka till och den biten. Med tanke på den allt mer frekventa trafiken av latte-mammor med barnvagnar här på Malmen så finns det säkert intresse för kravodlad Qunioa och bättre begagnade baby-kläder.

Och på tal om typiskt Svenskt. Titi har köpt nya disco-UGG’s i guld. Hon hade modevisning på kontoret på ett sätt som bara Titi kan. Håll till godo, stor underhållning. Work with the shoes…

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar