Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
07
Jun 11

Det sista lilla

I söndags, balfotografering med Gabbys lillebror Robin och en stadspark till bredden fylld med släkt, vänner och uppskattningsvis tio tusen digitalkameror. Charmigt med blivande studenter som krigar för att med någon slags värdighet bära upp frackar och balklänningar. Efter en halvtimme i 40 gradig värme och trängsel frågade jag svärfar för vem den här balen egentligen var till för. Svaret: Släkten, släkten helt klart.

Vi tog sedan en glass på ett av glasscaféerna vid den nya bryggan längs Baronen och jag förvånades över hur trista alla butiker längs bryggan såg ut, lite klassiskt Kalmarsyndrom, kommunen satsar och har någon slags vision av att skapa en västkust/kontinental Smögenkänsla. Verkligen en god tanke, med det är ju så ofta som det där sista lilla fattas. Fiskbutiken ser ut som ett tyskt Nordsee, glassbutikerna är snabbt inredda och möblerna på uteserveringarna känns sådär Jysk-rangliga och billiga. Den orange-rosa putsen på Baronens fasad gör det inte bättre. Det är bara Coca-Colaparasollerna som fattas. Och går man ett par meter till kan man konstatera att Peppes Brygga har blivit ett kebabhak utan serveringstillstånd. Och vilket håll skulle man nu gå för att köpa mjukglass? I och för sig var mjukglassmaskinen trasig, men inte ska väl svärfar behöva hoppa i vattnet för det? Här är en bild som säger allt, Kalmar fortsatt framåt!:

Be Sociable, Share!

2 kommentarer

  1. Tar tacksamt mot kreativa idéer som kan utveckla Gästhamnen

  2. Det är väl just det som är problemet. Det kan inte bara vara kommunen som ska utveckla gästhamnen. Näringslivet måste stå för det kreativa delen. Att ha bra ideér är oerhört lätt, men att genomföra dom är en helt annan sak! Det stora problemet är att det inte finns kunskap och passion, då blir det ju mjukglass och kebab av allt.

Lämna en kommentar