Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
04
Mar 11

Det kommer bli bra

När svärfar skickar SMS och är orolig för att man inte bloggat på länge, då vet man att det är dags. Vilken jävla veckjävel detta har varit.

I onsdags kväll var det gala, Nöjesnyttgalan och man hade sparkat igång Byttan igen, vi slogs alla av hur synd det var att ett så fint ställe inte kunde ha öppet. Seger och jag tittade varandra djupt in i ögen (detta var innan hans tjej anlänt) och tänkte på samma sak, fasen va kul det hade varit att hyra Byttan i höst under renoveringen av Kallskänken. Och som blixt från klar himmel gled en solbränd Axheim in till tonerna av ABBA och jag kunde i vanlig ordning inte hålla käften, svaret: ta det med Jessica. Jaha…

Vi tog hem priset i kategorin Årets Lunchställe, Seger började gråta, men slutade när jag konstaterade att det var mitt enbart pris eftersom det gällde verksamhetsåret 2010. I mitt tacktal passade jag på att tacka mamma och Kalmarkrogar för deras omfattade satsning på buffé. Grisigt, men roligt. Och eftersom Hamnkrogen var på plats var det givetvis extra kul.
Gladast för priset blev ändå Titi som 06.45 dagen efter passade på att säga grattis till alla som hade röstat…

-Tacksåmycketgrattis!

Vidare färd till Oskarshamn och UF (ung företagsamhet) mässa där det väntade jobb som konferencier. Medan jag satt och väntade på att gå på scenen och peppa alla 400 elever till att sälja in sina företag satt jag och låtsades arbeta på min dator, med andra ord Facebook och Youtube. In kommer helt oanmält Alex Schulman, en av dagens gäster och jag satt framför min dator och försökte spela cool och upptagen. Jag var ju ändå ett av affischnamnen tänkte jag och han var, utan att han visste om det, ersättare för Laila Bagge som ställt in. Han var oerhört trevlig och vi småpratade om huslån, Bagge och Henrik Rydström. Schulman undrade om det verkligen var så att han sydde in sitt matchställ? Han höll sedan ett makalöst bra föredrag där han drev med sig själv på en genialt sätt, vilken stjärna. Jag intervjuade också Jamsine Kara, en ung tjej som gått från självmordsförsök till skivkontrakt, inspirerande möte även det. När mässan var slut fick jag en halv clementin av Jacob och sedan var det bara att trycka gasen i botten till nästa uppdrag, en matlagningskurs med CA’s alla regionchefer. Och det är alltid lika kul med dessa matlagningskvällar, mötet med nya människor är verkligen häftigt.

Idag var det Fransk Fredag och skyhöga förväntningar på dagens Husman, det var också premiär för vår nya kock David Olsson som hälsades välkommen, David som har förflutet på bla Linnéa och Kosta Art, är verkligen en kock av rang, och med honom hoppas vi kunna göra vårt sortiment ännu mer spännande och bredare. Vad tror ni om möjligheten att kunna köpa mer tapas och smörrebröd? Eller varför inte riktiga rödvinsåser och efterrätter att komplettera fredagsmyset med? Vi hoppas att redan i nästa vecka kunna presentera lite nya, riktigt fina grejer på Kallis.

Tydligen är FF-låten inte bestämd än, däremot så står det mellan vårt bidrag och ett annat som av okänd anledning läckte ut på Kalmar FF’s facebooksida och låg ute någon halvtimma. Jag lyckades höra bidraget som i grunden är väldigt lik vår, och skulle den bli vald är det helt klart en bra låt. Men man har svårt att bestämma sig och nu ligger bollen hos A-laget som ska fatta det slutgiltiga beslutet. Det kommer bli bra.

På måndag bär jag av till Jönköping på speakerkonferens, vi ska få lära oss intervjuteknik med Lasse Kinch och en massa annat kul, värsta utbildningen, kanske kan jag få prata ännu mer i framtiden! Och på fredag blir det försmak av våren när jag åker med KFF till Milano. Det ska bli multi, multi gutti!

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar